Начало / България / „Смъртта на терминатора“: Може ли бившият фронтовак да избяга от миналото си

„Смъртта на терминатора“: Може ли бившият фронтовак да избяга от миналото си

smurtta-na-terminatora_coverНа 12 януари излиза новата книга на Лев Пучков – „Смъртта на терминатора“ (изд.“Хермес“). Дресьорът на бойни кучета Сергей Рудин успява да неутрализира снайперист, който избива високопоставени руски военни в граничната зона по време на руско-чеченската война. Но получава тежки рани и след възстановяването си се премества в провинциално градче. Там, с помощта на високопоставен бизнесмен, Рудин открива школа за дресура на домашни любимци. В града обаче се води борба за надмощие между две групировки – на неговия благодетел и на конкурентите му. И докато всички се вълнуват от странните убийства на висши чиновници и на престъпни босове, извършени от професионален стрелец, Рудин се влюбва в скромна университетска преподавателка.

Щастието му се оказва невъзможно, защото всички следи от пролятата кръв и взривените сгради водят към дресьора и неговата любима. Кой се крие зад миловидната жена и труповете, хвърлили в паника целия градски елит? Може ли бившият фронтовак да избяга от военното си минало?

indexЛев Пучков е роден през 1965 година. Завършва музикално училище, а впоследствие Новосибирското висше военно училище към Министерството на вътрешните работи на Русия. От 1987 до 2001 г. е офицер от вътрешни войски и служи на територията на Северен Кавказ и Закавказието. Като командир на отряд в СПЕЦНАЗ се сблъсква с невероятни ситуации на насилие, жестокост и вероломство в борбата с трафика на хора, оръжие и наркотици. Сега е капитан от запаса. След като военната му част е разформирована, той се оказва на кръстопът. Самият Пучков споделя, че е могъл да стане бандит или телохранител. Вместо това става писател. Известна е фразата му „Бивши офицери няма, офицер – това е диагноза“.

Наситеният с приключения живот на Лев Пучков намира отражение и в творчеството му. Той е автор на четири серии приключенски романи. Произведенията му са наситени с много сюжетни перипетии, имат динамичен стил и като отличителна черта – самобитна ирония. Общият тираж на романите му надвишава 3 милиона екземпляра.