Начало / Свят / Синът на Кърт Вонегът протестира срещу последната биография на писателя

Синът на Кърт Вонегът протестира срещу последната биография на писателя

Синът на Кърт Вонегът, Марк, заяви, че не е съгласен с твърденията в последната биографична книга за неговия баща, съобщава „Гардиън”. В „И така нататък”, Чарлс Шийлдс описва автора на „Кланница 5” като самотен, заядлив и изплашен човек през последните 15 години от неговия живот. Главата в творбата, описваща този период, се нарича „Чакане на смъртта”.

„Искам да уверя всички, че Кърт не умря като един заядливец, който си е мислел, че се провалил”, каза Марк Вонегът. Той добави, че биографът е пренебрегнал доказателства, описвайки автора. Синът на писателя признава, че той не е бил перфектен човек или баща, но съветва читателите да „усвоят критично мислене”, преди да вярват на всяка дума от въпросната книга.

Самият Шийлдс казва, че Марк Вонегът е прекарал прекалено малко време със своя баща, особено през последните години от неговия живот. Авторът се защитава, като твърди, че е използвал „тонове доказателства и факти”, чрез които да покаже, че Кърт Вонегът не е могъл да преживее трудностите в своя живот и особено времето, прекарано като военнопленник по време на бомбардировките над Дрезден.

Кърт Вонегът е писател, роден 1922 г. в САЩ. Известни негови творби са „Кланица 5”, „Закуска за шампиони”, „Галапагос” и др. Интересен факт е, че негово хоби е било изобразителното изкуство. Работил е като журналист и полицейски репортер. Умира през 2007 г.

Свързани заглавия
Биография разкрива тъмната страна на Кърт Вонегът

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

7867

Швеция пусна пощенска марка с Грета Тунберг

Момичето, влюбено в природата, е вече пълнолетно Грета е изобразена в обичайния си жълт дъждобран …