Начало / Свят / Рекорд: 1,55 милиона евро за страница от комикс

Рекорд: 1,55 милиона евро за страница от комикс

660Рекорд, достоен за Книгата на Гинес – колекционер даде 1,55 милиона евро, за да се сдобие с комикс. И то не с цяла книжка, а само с една страница. Графичната история е с автор знаменитият Ерже, а историята е „Tintin adventure Explorers on the Moon“.

Страничката с размери 50/35 см бе продадена на търг в Париж. Тя е нарисувана с китайско мастило. Графичната история разказва за Тентен, кучето му Сноуи и Капитан Хадок, които се разхождат по Луната, докато гледат земята. Преди началото на търга се очакваше цената на комикса да е между 700 000 и 900 000 евро.

„Това е фантастично – невероятна цена за невероятен комикс, – коментира специалистът по комикси Ерик Лерой. – „Tintin adventure Explorers on the Moon“ е ключов момент в историята на комиксите. Той е легенда сред феновете и колекционерите. Историята еедна от най-важните в творчеството на Ерже след войната. На същото ниво е “Tintin in Tibet“ и „The Castafiore Emerald“.

„Tintin adventure Explorers on the Moon“ счупи друг рекорд на комикс за Тентен – през 2012 г. комикс от 1932 г. „Tintin in America“ бе продаден за 1,2 милиона евро. Два комикса за човечето, рисувани през 1937 и 1958 г., бяха продадени на американски фен за 2,65 милиона преди две години.

По време на търга в Париж бе продадена и колекция от пощенски картички с Тентен, като 20-те картончета бяха купени за 1,2 милиона евро.

Прочетете още

Stephen-Hawkings-motorized-wheelchair-is-up-for-auction

Количката на Хокинг и куп вещи на Нютън, Дарвин и Айнщайн отиват на онлайн търг

През 2009 г. един от най-популярните учени на съвремието ни – Стивън Хокинг организира специално …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.