Начало / България / „Кой управлява света?“ от Ноам Чомски: Истината за лъжата

„Кой управлява света?“ от Ноам Чомски: Истината за лъжата

2109_pic_1На 14 ноември излиза книгата на Ноам Чомски „Кой управлява света?“ (изд. „Бард“) Чомски е глобален феномен… По всяка вероятност той е най-четеният американски външнополитически автор на планетата.
През последния половин век никой не е направил повече от него, за да разобличи глобалните сили, които ръководят живота. Кулминацията на дългогодишния му труд – „Кой управлява света?“ – предлага задълбочен анализ на основните международни проблеми на нашето съвремие. Чомски разглежда десетки проблеми – от мрачната история на американско-кубинските отношения до възхода на Китай; от инквизициите в Гуантанамо до санкциите срещу Иран, – за да покаже колко често обичайната реторика на Вашингтон за свобода и човешки права се разминава с реалните действия. Авторът анализира в дълбочина конфликтите в Ирак, Афганистан и Палестина и прави изненадващи разкрития за начина, по който действат съвременните имперски сили.
Световният политически и финансов елит престава да се съобразява с ограниченията, наложени от демократичните принципи. Чомски хвърля ярка светлина върху тази неудобна истина.

„За всички, които искат да научат повече за света, в който живеем… има само един отговор: четете Ноам Чомски.“
New Statesman