Начало / Любопитно / Подарявайте книги и ще промените живота

Подарявайте книги и ще промените живота

Вярватe или не, но книгата всъщност удължава живота. Елементарно е – най-много четат мечтателите, а когато човек живее със своите мечти, се справя по-лесно с трудните моменти в битието си.

Когато разтворим роман или приказна история, ние се идентифицираме със стремежите на главния герой. Заживяваме като него, поставяме си неговите цели, имаме подобни вдъхновения. Затова избирайте книги, които учат чрез сюжета си как да се справяме с една или друга житейска ситуация. Книги за смели хора, преодолели себе си, предразсъдъците на времето, неуспехите. Книги за мечтатели.

Как книгите променят живота разказва и португалска социална кампания, която има за цел да развива и разпространява идеята да се чете повече. Важно е обаче, казват създателите на рекламите, да присъединяваме нови хора в процеса на четене. С други думи, да превръщаме и познатите си в потенциални читатели. Затова акцентът в кампанията бил не просто този, че книгата е способна да промени живота ни. Подарявайте книги, казват португалците, и така ще промените живота на най-скъпите си същества и на своите познати. Дайте на книгата мисията да върши добрина и тя ще я изпълни. Ще зареди с енергия хора на всякаква възраст, ще им помогне да повярват в неосъществимото.

И още нещо: добрата книга има свойството да ни превръща в някой друг. Истински добрата книга има таланта да ни прави по-стойностен човек. Затова да се подаряват книги всъщност означава много повече от обикновен жест за поредния празник. И тази португалска кампания разчита именно на това.

Подарете книга и вие! Нека и друг заживее с прекрасни мечти…

mdia-impressa-rbs-livros-mudam-vidas-doe-livros-1

mdia-impressa-rbs-livros-mudam-vidas-doe-livros-2

mdia-impressa-rbs-livros-mudam-vidas-doe-livros-3

Прочетете още

nepr

Непрочетените книги заемат все повече място у дома

Купуват се повече заглавия, но те остават за „по-добри времена“ А всъщност четенето е по-модерно от …