Начало / Свят / Корморан Страйк също ще се появи на екран

Корморан Страйк също ще се появи на екран

199386_bКнигите на Дж. К. Роулинг за симпатичния частен детектив Корморан Страйк ще се появят на екрана. Книгите, които авторката на прочутата серия за Хари Потър написа под псевдонима Робърт Галбрейт, ще бъдат филмирани от НВО и ВВС.

Двете филмови компании вече работиха заедно по филмирането на друг роман от Роулинг – излезлият през 2012 г. „Вакантен пост“. Очаква се съвместната продукция да е телевизионен сериал. „Зовът на кукувицата“ пък се появи на пазара през 2013 г. От тогава последваха още две книги за Корморан Страйк – „Копринената буба“ и „В служба на злото“. Първата книга ще бъде заснета в тричасова серия, а другите две – в двучасови. Роулинг има договор за още две книги от поредицата, като четвъртата трябва да излезе през 2017 г.

Ролята на Страйк ще бъде поверена на Том Бърк. Режисьор ще е Майкъл Кейлър. Сценарист на първите две серии е Бен Ричардс, а на последната (засега) – Том Едж.

Самата Роулинг е доста заета напоследък, като освен да пише, тя работи по пет серии по спин-оф книгата за света на Хари Потър „Фантастични животни и къде да ги намерим“.

Прочетете още

Harry-Potter-Books

HBO подготвя сериал по поредицата за Хари Потър

Читателите са недоволни, че от това ще спечели Дж. К. Роулинг Писателката стана обект на …