Начало / Свят / Член на Нобеловия комитет: Боб Дилън е нелюбезен и арогантен

Член на Нобеловия комитет: Боб Дилън е нелюбезен и арогантен

bob-dylan-2015-promo-01-636-380Странното поведение на носителя на Нобелова награда за литература за 2016 г. Боб Дилън продължава. Музикантът, чието име на 13 октомври бе обявено от Шведската академия за най-високата чест в света на наградите, премина почти в нелегалност и е неоткриваем от тази дата.

Според член на Нобеловия комитет, Дилън нито веднъж не е отговорил на повикванията по телефона от Швеция, нито пък връща обаждане. Това спечели на американеца много клюки и спекулации, като очакванията той да не се появи на официалната церемония по връчването на наградите са огромни. Той дори свали от официалния си сайт съобщението за приза. В деня на обявяването на наградата музикантът имаше представяне в Лас Вегас, но категорично отказа да спомене дори нещо по темата.

Поведението на Дилън му спечели вече и критики, като един от членовете на Комитета Пер Вастберг отсъди, че музикантът е „невъзпитан и арогантен“. „Да, може би на някои поведението му се струва невъзпитано и арогантно. Но хората са такива, каквито са. Засега сме решили да не го порицаваме. Топката е в неговата половина. Всеки може да спекулира както си иска. Ние обаче отказваме“, каза още шведският писател.

В официално становище от Шведската академия пък обявиха, че никога наградата не е преценявана от публичния имидж на лауреата. От Стокхолм се дистанцираха от „личното мнение“ на Вастберг.

Прочетете още

31912365_3453825951357114_1934129747411861504_o

Официално е: Тази година без Нобел за литература

Шведската академия обяви днес, че през 2018 г. Нобелова награда за литература няма да бъде …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *