Начало / Свят / Първата детска книжка от Стивън Кинг излиза през ноември

Първата детска книжка от Стивън Кинг излиза през ноември

image001Почти всички велики писатели са правили опити и имат написани детски книги. Съвсем скоро към класиците с такива ще се присъедини и Стивън Кинг.

На 22 ноември в книжарниците в англоезичния свят ще се появи илюстрованата книжка „Charlie the Choo-Choo“. Това е първата детска книга на Кинг. В изданието за автор е посочен Берил Еванс – герой от поредицата „Тъмната кула“, чието име Кинг избира за псевдоним. Изборът му не е случаен – книжката излиза само месеци преди премиерата на филма „Тъмната кула“ с Идрис Елба и Матю Маконахи в главните роли. Илюстрациите в „Charlie the Choo-Choo“ са дело на Нед Демерон. Берил Еванс е вторият псевдоним на Краля след Ричард Бакман.

„Ако някога напиша детска книга, то тя би изглеждала точно като тази“, пише самият Кинг в блърб на книгата. Историята в нея се върти около приключенията на инженера Боб, който има тайна – неговият влаков двигател Чарли Чу-Чу, е жив. Освен това е негов най-добър приятел. Според издателите „Simon & Schuster“ Charlie the Choo-Choo“ е приказка за приятелството, лоялността и упорития труд.

Прочетете още

241189_b

В новия трилър на Стивън Кинг те са ловки, те са търпеливи, те са безмилостни

Холи не ми излизаше от ума. Тя трябваше да е епизодичен герой в „Мистър Мерцедес“, …