Начало / България / Даниела Кузманова разказа историята на „ФСБ”

Даниела Кузманова разказа историята на „ФСБ”

35-годишната история на легендарната рок група „ФСБ”, разказана от Даниела Кузманова, е вече в книгоразпространителската мрежа.  „Един живот не стига да живееш с музиката на ФСБ“ излезе от печат на 1 декември. Книгата ще бъде официално представена в „София Лайв Клуб” на 8 декември, четвъртък, от 18 ч.

„Ще намерите отговор на всичките си „дъждовни“ или не въпроси. Нещо повече – със сигурност ще намерите и себе си. Я в „Универсиада“, я на „Академик“, я на абитуриентския си бал – пригласяйки с цяло гърло партитурата на собствения си живот. Над пространството и във времето – естественият враг на посредствеността и приятел на таланта…“, заявява Георги Кушвалиев – автор на предговора.

В книгата „Един живот не стига да живееш с музиката на ФСБ“ освен литературният, присъства и един друг вид разказ – фотографският. Богато илюстрираните 300 страници съдържат снимки, които заместват недописаните думи. Към тях, Даниела Кузманова прибавя и част от стиховете си за песни, в съзвучие с личната си гледна точка, концентрирана в посланието „Един живот не стига…“ и в мъдрата максима на Алберт Айнщайн – „Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса. Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо.“

Авторката Даниела Кузманова, позната като радио- и телевизионен водещ, музикален критик и общественик, текстописец и музикален продуцент, има личния и професионален шанс от 1972 г. да бъде свидетел на зараждащата се идея „ФСБ“ и нейното осъществяване. Затова, разказът в книгата “ обхваща лични съдби, спомени за преживяното, социални анализи за динамиката на събитията, куриозни и драматични човешки връзки и отношения, впечатления от задграничните изяви, българските концерти и публиката, естетически тълкувания на песните, инструменталните пиеси, синглите, албумите от дискографията на ФСБ и др.
Кузманова е съпруга на Румен Бояджиев – съоснователят на „ФСБ”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

paul-mccartney-lyrics

Пол Маккартни събра живота си в 1000 страници

The Lyrics: 1956 to the Present излиза през ноември Новината ентусиазира почитателите на музиканта, който …

2 Коментари

  1. Е. Търнева

    На добър час на чаканата книга!
    ФСБ е изящна музикална вселена и нейната „точка“ и винаги начало!

  2. Е. Търнева

    На добър час!