Начало / Свят / Мъртва зона: Патерсън уби Стивън Кинг в роман, после го изтегли от пазара

Мъртва зона: Патерсън уби Стивън Кинг в роман, после го изтегли от пазара

james-patterson-canceled-murder-of-stephen-king-book-splitДжеймс Патерсън уби Стивън Кинг. Това стана фиктивно, в последния роман на най-богатия писател на нашето време – „Убийството на Стивън Кинг“.

Въпреки това „бащата“ на Алекс Крос е решил да изтегли „Убийството на Стивън Кинг“. В официално обръщение авторът с над 300 млн. продадени копия от книгите си по цял свят заявява, че не иска да причини на Кинг или семейството му какъвто и да било дискомфорт.

Книгата е замислена като признание към Стивън Кинг, а сюжетът се върти около обсебен фен, решил да убие писателя. Патерсън, който е съавтор на 150-те страници заедно с Дерек Никитас, споделя, че е научил, че фенове са се опитали да нахлуят в дома на Кинг. „Книгата ми представя позитивен портрет на измислен персонаж и нека издам, че главният герой не умира в края на творбата“, споделя Патерсън и още: „Не искам да причинявам на Стивън Кинг или на семейството му какъвто и да било дискомфорт. В знак на уважението си към тях реших да не публикувам „Убийството на Стивън Кинг“.

Въпреки бестселъровия статус на Патерсън, книгата зае едва 30 491 място в Amazon.com. Кинг, от своя страна, отказа какъвто и да било коментар по повод романа. Миналата седмица Патерсън сподели, че със Стивън Кинг не се познават, въпреки че са си разменяли реплики в публичното пространство. През 2009 г. в медийно интервю Кинг нарече Патерсън „ужасен писател, но много успешен“. От своя страна Патерсън окачестви определението като „хипербола“.

Вместо романа за Стивън Кинг, Патерсън обяви, че през ноември ще публикува друга книга – „Taking the Titanic“.

Прочетете още

232982

Кралят на ужасите стана на 76

Името му все така е гаранция за бестселъри Стивън Кинг навършва 76 на 21 септември – …