Начало / Свят / Хари Хуле се завръща през пролетта

Хари Хуле се завръща през пролетта

correct-thethirst-2-e1474043563804Хари Хуле ще се завърне на книжния пазар през май, 2017 г. Това обяви личната си страница един от най-популярните норвежки писатели Ю Несбьо. Новият роман за култовия детектив ще се казва точно така: „Хари се върна“ (“Harry’s Back”).

Има нов убиец, който скита свободно по улиците и е жаден за кръв. Една жена е открита мъртва, след среща, уредена в Интернет. Белезите, оставени по тялото й, показват на полицията, че си има работа с наистина зловещ престъпник.

Несбьо – футболист, финансист, музикант, китарист, автор на песни, се превърна в един от най-обичаните скандинавски писатели с над 15 милиона продадени копия на романите си. Първата му книга, „Прилепът“, е написана през 1997 г. и печели награди и международно признание. Заживява в Бангкок и пише „Хлебарките“. Следващият му роман, „Червеношийката“, е вдъхновен от желанието на починалия му баща да напише книга за своите преживявания като доброволец във Втората световна война и донася на Несбьо международна слава. В класацията на „Пъблишърс уикли“ Несбьо е сред 20-те най-продавани автори в САЩ за 2009 година. „Червеношийката“ е обявен за най-добрия норвежки криминален роман на всички времена в Норвегия в класация на читателите. Номиниран е за наградата „Едгар“ през 2009 г.

Главният му герой Хари Хуле е алкохолик, диспептичен детектив, но въпреки това е сред любимите детективи в световната литература на почитателите на жанра.

Прочетете още

906566

Луничави разкази по новолуние представя Здравка Евтимова

Книгата вече е в „Хеликон“ Обичаната наша писателка събира сега общо двайсет истории, които създава …