Начало / Свят / Хари Хуле се завръща през пролетта

Хари Хуле се завръща през пролетта

correct-thethirst-2-e1474043563804Хари Хуле ще се завърне на книжния пазар през май, 2017 г. Това обяви личната си страница един от най-популярните норвежки писатели Ю Несбьо. Новият роман за култовия детектив ще се казва точно така: „Хари се върна“ (“Harry’s Back”).

Има нов убиец, който скита свободно по улиците и е жаден за кръв. Една жена е открита мъртва, след среща, уредена в Интернет. Белезите, оставени по тялото й, показват на полицията, че си има работа с наистина зловещ престъпник.

Несбьо – футболист, финансист, музикант, китарист, автор на песни, се превърна в един от най-обичаните скандинавски писатели с над 15 милиона продадени копия на романите си. Първата му книга, „Прилепът“, е написана през 1997 г. и печели награди и международно признание. Заживява в Бангкок и пише „Хлебарките“. Следващият му роман, „Червеношийката“, е вдъхновен от желанието на починалия му баща да напише книга за своите преживявания като доброволец във Втората световна война и донася на Несбьо международна слава. В класацията на „Пъблишърс уикли“ Несбьо е сред 20-те най-продавани автори в САЩ за 2009 година. „Червеношийката“ е обявен за най-добрия норвежки криминален роман на всички времена в Норвегия в класация на читателите. Номиниран е за наградата „Едгар“ през 2009 г.

Главният му герой Хари Хуле е алкохолик, диспептичен детектив, но въпреки това е сред любимите детективи в световната литература на почитателите на жанра.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ExrsmVIXMAEol

Авторът на „Среднощната библиотека” издаде нова книга

Мат Хейг зарадва почитателите си с поредно хубаво четиво The Comfort Book, както се казва …