Начало / България / Представят сборник с писмата на Яна Язова до проф. Балабанов в „Хеликон България“

Представят сборник с писмата на Яна Язова до проф. Балабанов в „Хеликон България“

202612_bСборник с писма на Яна Язова до проф. Алксандър Балабанов ще бъде представен в столичната „Хеликон България“. Премиерата на „Дух над мене: Яна Язова до Александър Балабанов. Писма“ ще е на 29 септември от 18 ч. книжарницата на бул. „Цар Освободител“4.

В книгата „Дух над мене: Яна Язова до Александър Балабанов. Писма“ с автор Цвета Трифонова, е подбрана част от кореспонденцията на писателката Яна Язова и проф. Александър Балабанов – 91 писма от Язова и 56 от Балабанов. Включени са и 7 писма на Джон Табаков.  Това прави общо 154 архивни единици, разчетени по оригинали, непубликувани досега ръкописи, намиращи се в Централния държавен исторически архив. Те обхващат период от 15 години – от 1931 до 1946 г. – време, достатъчно да сложи отпечатък върху цял един човешки живот.

Заглавието „Дух над мене“ има символичен смисъл, съобщават от здателство „Факел“.То засяга не само живота и творчеството на Язова, но и съкровената книга за нейната любов – когато нещо трябва да се яви, на Духа нищо не може да попречи.

Прочетете още

IMG_20190522_120626

Обичани автори акостират край морето

Добри Божилов очаква почитателите си на 27 август Срещата на Катерина Хапсали с читатели е на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.