Начало / България / Представят сборник с писмата на Яна Язова до проф. Балабанов в „Хеликон България“

Представят сборник с писмата на Яна Язова до проф. Балабанов в „Хеликон България“

202612_bСборник с писма на Яна Язова до проф. Алксандър Балабанов ще бъде представен в столичната „Хеликон България“. Премиерата на „Дух над мене: Яна Язова до Александър Балабанов. Писма“ ще е на 29 септември от 18 ч. книжарницата на бул. „Цар Освободител“4.

В книгата „Дух над мене: Яна Язова до Александър Балабанов. Писма“ с автор Цвета Трифонова, е подбрана част от кореспонденцията на писателката Яна Язова и проф. Александър Балабанов – 91 писма от Язова и 56 от Балабанов. Включени са и 7 писма на Джон Табаков.  Това прави общо 154 архивни единици, разчетени по оригинали, непубликувани досега ръкописи, намиращи се в Централния държавен исторически архив. Те обхващат период от 15 години – от 1931 до 1946 г. – време, достатъчно да сложи отпечатък върху цял един човешки живот.

Заглавието „Дух над мене“ има символичен смисъл, съобщават от здателство „Факел“.То засяга не само живота и творчеството на Язова, но и съкровената книга за нейната любов – когато нещо трябва да се яви, на Духа нищо не може да попречи.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

maxresdefault

Излиза дългоочакваният филм по книгата на Весела Тотева

„Доза щастие“ ще е в киносалоните от 8 ноември 2019-а Продукцията е по „Падение и …