Начало / Любопитно / Чети всеки ден и други полезни съвети от успелите хора

Чети всеки ден и други полезни съвети от успелите хора

ladder-of-books-shutterstock_103273127Какво прави успелите успешни? Със сигурност милиони си задават този въпрос ежедневно. Определено, една от причината са ежедневните навици. Проучване на сайта www.success.com обобщи общо 16 полезни навика на успелите и богатите, които им позволяват да бъдат такива, каквито са.

Един от най-важните навици е ежедневното четене.

„Четенето и получаването на информация ежедневно ще повиши познанията Ви. Става дума не само за информираността Ви по отношение на бизнеса и кариерата Ви. Така ще сте и по-ценни за колегите, партньорите и клиентите си. Сред богатите хора 88% четат по минимум 30 минути на ден, а и повече“, пише в материала. Ето и малко статистика:

63% слушат аудиокниги, докато пътуват.

79% четат образователни книги, свързани с тяхното полове на дейност.

55% четат книги за лично развитие.

58% четат биографии на други успешни личности.

94% се информират за всичко актуално.

51% четат исторически книги.

11% четат за развлечение.

„Успелите хора четат, за да се усъвършенстват. Това ги откроява в конкурентна среда. Те повишават познанията си, виждат повече възможности, които превръщат в пари. Любопитна подробност е, че само 1 на 50 души, изпитващи финансови проблеми смятат, че не четенето на книги за себеразвитие е причина за проблемите им“, допълва проучването.

Ето и останалите 15 полезни навика на успелите хора:

  1. Живей според нуждите си: Успелите хора спестяват 20% от приходите си и живеят с останалите 80%. Сред топ-съветите в тази насока са: харчете не повече от 25% от приходите си за дома, не повече от 15% – за храна, ограничете забавленията – не повече от 10от разходите Ви да са за това. Купувайте, вместо да взимате на лизинг – 94% от успелите купуват, вместо да взимат на лизинг. Пазете се от кредитите.
  2. Не на хазарта!

77% от хората, които се оплакват от ниските си доходи, всяка седмица участват в лотария, или залагат на тото. Няма успял човек, който да залага на числа. Те не разчитат на късмет, създават го.

  1. Прекарвайте по-малко време в мрежата. Колко от ценното си време прекарвате пред екрана? 2/3 от успелите гледат по-малко телевизия от средно-статистическия човек. Те прекарват и по-малко от час на ден в интернет. За сравнение – над 77% от по-слабо печелещите прекарват пред телевизора над час дневно. За интернет процентът е 74.
  2. Контролирайте емоциите си.
  3. Редовно създават връзки и участват в различни инициативи като доброволци.
  4. Вършете повече от това, което искат от вас.
  5. Поставете си цели, а не желания.
  6. Избягвайте да отлагате.
  7. Говорете по-малко, слушайте повече.
  8. Избягвайте „отровните“ хора.
  9. Не се предавайте.
  10. Освободете се от ограничаващите Ви мисли.
  11. Намерете си ментор.
  12. Не обвинявайте „лошия късмет“.
  13. Повтаряйте си главната си цел.

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (25 март – 31 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. През август ще се видим …