Начало / Свят / Нюйоркското метро предлага безплатни електронни книги

Нюйоркското метро предлага безплатни електронни книги

imageСпециално приложение разрешава на пътниците на нюйоркското метро да четат безплатно. Хитовият автор на криминалето Харлан Коубън е един от най-запалените ползватели на услугата, пише в. „Ню Йорк Таймс“. Приложението е идея на издателство „Пенгуин/Рандъм Хаус“.

„Приложението е страхотно. Освен това мога да чета бе очила, шрифтът е голям“, казва друг от феновете на приложението – 66-годишният г-н Велардо. „Subway Reads“. Приложението се сваля от платформата на метросистемата. Издателството предлага безплатни разкази и откъси от книги на всички, които се възползват от т.нар. От скоро за четене бяха пуснати и кратки романи. Идеята е дължината на четивото да е горе-долу колкото продължава престоя във влакчетата. Така ако маршрутът Ви е 10 минути, приложението Ви предлага четиво от 10 страници, получавате 30 страници за 30 минути и т.н. Закъсненията обаче не са предвидени. Вече се предлагат над 250 заглавия.

175 станции на нюйоркското метро предлагат безплатен интернет. Подобна кампания имаше миналата година в лондонското метро, като поводът бе 80-та годишнина на „Пенгуин“.

„В началото си мислехме, че електронните книги ще изместят книгата. Като писател не ми пука дали ще ме четат на камък, таблет или хартия. Важното е да ме четат. Ако за 10 минути не харесате написаното от мен, ок, значи не съм Вас“, коментира Коубън. Освен негови кратки четива, приложението предлага също такива от Лий Чайлд, Лиза Гарднър, Алекзандър Маккол Смит и др. Засега хитове са класики като „Диамант, голям колкото хотел „Риц“ от  Ф. С. Фицджералд, „Убийствата на улица „Морг“ от Едгар Алън По.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …