Начало / Любопитно / Пет прости съвета как да четете повече

Пет прости съвета как да четете повече

booksЕдин от проблемите на всеки запален читател е липсата на време за прочитане на всички прекрасни книги, написани на този свят. Руското списание „Ел“ предлага пет способа за подобряване на читателските нависи, заети откнигата „Изкуството на четенето“ от Деймънд Йънг.

  1. Не четете едно и също. Приемайте литературата като шведска маса. Пробвайте английски роман от XVIII в., но и някоя антична класика, или нещо от богатото литературно наследство на Китай, или Индия. Литература съществува от няколко хиляди години и в това време са били създадени много увлекателни четива.
  2. Нехудожествените произведения може да Ви се струват скучни с техния сложен език, бавноразвитие на действието. Но често точно тези книги рисуват най-живите портрети на човешките чувства и състояния. Забавете темпото и се задълбочете в детайлите.
  3. Не се притеснявайте да зарежете някоя книга. Всички искаме да довършваме започнатото, но ако нещо не върви, не мъчете себе си. Понякога най-добрият начин да се насладим на една книга е „да я остави да отлежи“.
  4. Често възприемаме четенето като уединено занимание. Но добрата дискусия оживява процеса. Намерете си компания от читатели, чието мнение ще е интересно за вас. Споделяйте впечатленията си. „Колеги“ запалени читатели могат да Ви помогнат да погледнете на прочетеното от нов ъгъл.
  5. Опитайте сами да пишете. Не е необходимо задължително да публикувате написаното, или да търсите да припечелите нещо от това. Но познаването на тънкостите на занаята ще Ви позволи да оцените по достойнство работата на авторите.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

ur2

Четенето помага на интервю за работа

Любовта към книгите означава и по-добра кариера Анализът идва от Социологическия факултет на Оксфордския университет …