Начало / Свят / В Белгия ловят книги вместо Покемони

В Белгия ловят книги вместо Покемони

41408-1Вдъхновена от успеха на мобилното приложение за лов на Покемони, директорка на белгийско училище създаде собствена версия, предаде „Ройтерс“. Уникалното е, че в новата игра участниците не преследват анимационни чудовища, а преследват книги.

Авелин Грегоар пусна своята игра „Chasseurs de livres“ („Преследвачи на книги“) във „Фейсбук“. Играчите трябва да публикуват картинки с книги и да подсказват на останалите участници къде са скрили книгата. След като открилият четивото го прочете, той „го пуска отново на свобода“.
„Докато подреждах библиотеката си, разбрах, че нямам достатъчно място за всичките си книги. Бях играла Pokemon Go с децата си и така дойде идеята да пусна и книгите на свобода“, казва Грегоар пред „Ройтерс“.

Вече над 40 000 души са се включили в групата й в социалната мрежа.

Сред „скритите“ книги има такива за малки деца, но и хоръри от Стивън Кинг. Книгите са скрити из цяла Белгия, често, опаковани в найлон, за да се пазят от дъжда. Някои семейства, като членовете на това на Бодур в южна Белгия, признават, че играта вече е част от сутрешните им разходки. Те намерили една книга, но вече са оставили четири за други участници. „Дъщеря ми гледа на играта като на търсене на Великденски яйца“, казва Джесика Детурне. Създателката на играта Грегоар пък вече обмисля как да я превърне в мобилно приложение.

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (25 март – 31 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. През август ще се видим …