Начало / Свят / Днес, 9 август, е световната премиера на „Магична джунгла“ от Джохана Басфорд

Днес, 9 август, е световната премиера на „Магична джунгла“ от Джохана Басфорд

johana basford„Аз съм илюстратор и поклонник на мастилото, който предпочита молив и писалка пред пикселите. Моята мисия е чрез оцветяване да направя света едно по-щастливо и творческо място. Добре дошли в моята мастилена Страна на чудесата!“
Джохана Басфорд

В света на дигиталното изобилие да се изключиш от мрежата се превръща в истински лукс. Претоварени и преуморени хора от всички възрасти търсят алтернативни и лесно достъпни занимания, които да им позволят да откраднат време за преоткриване на вътрешната си тишина и хармония. В този момент на сцената излизат книгите на Джохана Басфорд – шотландска художничка и дизайнер, която от 2013 година прави света едно по-цветно, творческо и щастливо място.

Magichna_jungla_1Джохана е създател на рисувателните книги „Тайната градина“, „Омагьосаната гора“ и „Изгубен океан“. Днес е световната премиера на нейната четвърта книга „Магична джунгла“.

Авантюрата, започнала от малкото британско издателство, което отпечатва „Тайната градина“ през 2013, завладява целия свят – днес книгите на Джохана са продадени в над 16 милиона екземпляра по цял свят. Възрастните се влюбват във фините детайли и скритите в илюстрациите истории, във възможността да избягат от отговорностите и да се отдадат на творческо занимание далеч от екраните на своите компютри, таблети и телефони.
Изящните й илюстрации предизвикаха безброй хора да открият в себе си порив за творчество и вдъхновение. Белият лист хартия може да е заплашителен, но контурите на книгата за оцветяване са като спасителна мрежа. Дават ни насока и сигурност, за да упражним без страх и нерви своята креативност. За да отпразнува излизането на новото си творение, Джохана публикува линк за свободно сваляне на една от страниците в книгата. Рисуващите от цял свят споделят своите картини в социалните мрежи с хаштаг #MagicalJungle и в галерията в сайта на художничката.
„Аз създавам рисувателни книги, а вие – шедьоври!“, казва Джохана.

Новата книга включва специално приложение – четири едностранни картини, които можете да оцветите и поставите в рамка, за да разкрасите дома си дома или за подарък на любим човек.

IMG_9578Последвайте мастилената следа на Джохана Басфорд и открийте чудесата, скрити в „Магична джунгла“ (изд. „Софтпрес“). Дивни растения и екзотични зверове очакват да бъдат изпълнени с цвят. Изследвайте джунглата и нейните обитатели – дървесни жабки и нежни колибрита, ръмжащи тигри и закачливи маймунки. Развихрете въображението си сред лиани и тропически цветя.

Не пропускайте да посетите българската фейсбук общност „Тайната градина на рисувателните книги“, където повече от 1500 души всеки ден споделят своите картини, творчески идеи, мнения и съвети.

Позволете си да се вдъхновите и омагьосате с „Магична джунгла“!

Прочетете още

194542_b

„Ню Йоркър“: Книжките за оцветяване за възрастни могат да предотвратят убийство

Манията по книгите за оцветяване за възрастни набира скорост по цял свят. Авторката на колонка …