Начало / Свят / Децата, които са заобиколени с книги, печелят повече като възрастни

Децата, които са заобиколени с книги, печелят повече като възрастни

tumblr_o5e10r0taB1s03fboo1_1280Децата, които са заобиколени с книги, печелят повече като възрастни, отколкото онези, които нямат достъп до четива, твърди английският в. „Индипендънт“. Изводът е направен на базата на проучване на специалисти по икономика в университета в Падова.

Изследователите са разгледали живота на 6000 мъже от девет страни в Европа. Оказва се, че само една година допълнително образоване може да доведе до покачване на доходите за година с 9%.

„Книгите са от голямо значение, защото те подтикват децата да четат още повече. А това има огромен ефект върху представянето в училище. Така че дом, пълен с книги, дава предимство в социално-икономически план“, твърдят учените. Те установили също, че голяма част от днешното население на възраст над 50 години в Европа е отрасло в домове с по-малко от един рафт книги. „Доходите в такива семейства са доста по-ниски от тези на домакинствата със значителен брой книги в къщите. Затова смятаме, че книгите са като диамантите – вечни“, казва един от авторите на изследването Гилермо Вебер.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

715x402

Родители четат на недоносените си деца

Книгата въздейства върху преждевременно родените Четенето е въведено като терапия в университетската болница на чешкия …