Начало / Без категория / И доказано добра, и доказано ценна е „Скритият дар”

И доказано добра, и доказано ценна е „Скритият дар”

Решение за всеки проблем има в тази книга, напомня ви Краси Проданов

Skritiat-dar-cover

Джериес Авад ни помага да видим хубавото

Ако трябва да търсим жанра на „Скритият дар”, бихме я нарекли простичко книга за душата. Защото тя съдържа 101 притчи, показващи ни онова, което във всекидневието си често пропускаме. А именно то се оказва истински ценното в живота. Скрило се е в простичките, в обикновените неща. И Джериес Авад ни помага със своите притчи пак да го видим.

Сам той има преинтересна съдба. Ражда се в Назарет, родното място на Иисус, в семейство на палестински християни. Завършва инженерство, но години наред събира вдъхновяващи истории с поука от цял свят. Така че може да се каже, че „Скритият дар” е личната му колекция от мъдрост. Ето, чуйте колко благо и мъдро говори книгата…

„Раната, причинена от дума – казва се на едно място, – е страшна колкото и физическата. Приятелите са рядко съкровище. Те ни изслушват, хвалят постигнатото от нас и отварят за нас сърцата си. Затова трябва да ги пазим и да не ги нараняваме с лоши думи.”

sunflower and blue skies

Книгата ни показва емоциите, които изпитваме

На моменти действа направо като лек срещу болката, която ни е причинило едно или друго. Не забравя обаче да ободри и поощри…

„Всеки сложен проблем си има решение – напомня „Скритият дар”. – Понякога просто трябва да действаме находчиво.”

Ако откривате сега написаното от Джериес Авад, сте истински щастливци

Видите ли пък свой приятел омърлушен, пак се сетете за стоте и една притчи, които разкриват истински ценното в живота. Цяло удоволствие е да я разлистваш, да се потопиш в атмосферата на страниците й. Понякога усмивката е горчива, но после неминуемо става щастлива. Защото „Скритият дар” е от книгите, които умеят да ти помогнат. От доказано добрите издания, очакващи ви в книжарници „Хеликон” и на Helikon.bg.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

402663358_830825805719710_5351028147995804816_n

Денят на четенето привлече близо 180 хиляди участници

Първото издание ще остане паметно 177609 души – това е точната бройка, която публикуваха организаторите …