Начало / България / Първата биография за деца на Кристиано Роналдо

Първата биография за деца на Кристиано Роналдо

Ronaldo_Cover.inddВ деня на решаващия мач – финалът в Шампионската лига  между отборите на „Атлетико Мадрид” и „Реал Мадрид” – 28 май, „Егмонт” ще зарадва малките фенове на футбола с първата биография за деца на Кристиано Роналдо – „Роналдо. Момчето, което знаеше какво иска“от Ивете Жултовска-Дарска.

Книгата излиза след успеха на изданието за Лeo Меси, превърнало се в едно от десетте най-продавани книги за деца и тийнейджъри у нас за 2015 г., според класацията на верига книжарници „Хеликон“. Биографията на футболната звезда ще запознае децата с истинското лице на португалския футболист, засягайки теми като това колко е важно да следваме мечтите си на всяка цена и значението на самодисциплината и устрема, нужни за всеки успех.

На осем години е, когато отборът, в който играе, губи всички мачове. На дванайсет напуска семейството си и заживява в общежитие в Лисабон. На петнайсет получава диагноза аритмия, която трябва да сложи край на кариерата му. На двайсет и четири… вече е сред най-скъпо платените играчи на всички времена.
„Роналдо“ е разказ за желязната воля и за решителността по пътя към върха. За извънредния талант и за съпътстващата го упорита работа. За футболния отбор, за който понякога трябва да се правят истински жертви. И най-вече – за сбъдването на една мечта.
Текстът е изпъстрен със забавни случки от живота на Кристиано и е илюстриран с много негови снимки на игрището и извън него.

Ивете Жултовска-Дарска е любител на футбола, фотографията и Тоскана.  В продължение на седем години ръководи ТВ канала TVN Style. Има 10-годишен син. Именно неговата страст към футбола е причината да напише серия от книги за деца за техните футболни идоли.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …