На фокус
Начало / България / Първата биография за деца на Кристиано Роналдо

Първата биография за деца на Кристиано Роналдо

Ronaldo_Cover.inddВ деня на решаващия мач – финалът в Шампионската лига  между отборите на „Атлетико Мадрид” и „Реал Мадрид” – 28 май, „Егмонт” ще зарадва малките фенове на футбола с първата биография за деца на Кристиано Роналдо – „Роналдо. Момчето, което знаеше какво иска“от Ивете Жултовска-Дарска.

Книгата излиза след успеха на изданието за Лeo Меси, превърнало се в едно от десетте най-продавани книги за деца и тийнейджъри у нас за 2015 г., според класацията на верига книжарници „Хеликон“. Биографията на футболната звезда ще запознае децата с истинското лице на португалския футболист, засягайки теми като това колко е важно да следваме мечтите си на всяка цена и значението на самодисциплината и устрема, нужни за всеки успех.

На осем години е, когато отборът, в който играе, губи всички мачове. На дванайсет напуска семейството си и заживява в общежитие в Лисабон. На петнайсет получава диагноза аритмия, която трябва да сложи край на кариерата му. На двайсет и четири… вече е сред най-скъпо платените играчи на всички времена.
„Роналдо“ е разказ за желязната воля и за решителността по пътя към върха. За извънредния талант и за съпътстващата го упорита работа. За футболния отбор, за който понякога трябва да се правят истински жертви. И най-вече – за сбъдването на една мечта.
Текстът е изпъстрен със забавни случки от живота на Кристиано и е илюстриран с много негови снимки на игрището и извън него.

Ивете Жултовска-Дарска е любител на футбола, фотографията и Тоскана.  В продължение на седем години ръководи ТВ канала TVN Style. Има 10-годишен син. Именно неговата страст към футбола е причината да напише серия от книги за деца за техните футболни идоли.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …