Начало / Свят / Новият филм за Алиса е щур и забавен

Новият филм за Алиса е щур и забавен

Mia-Wasikowska-in-Alice-Through-the-Looking-Glass

В главната роля е Миа Вашиковска

Ще ви разкажем и за нея, но нека всяко нещо си е по реда. „Алиса в Огледалния свят” е продължение на историята в Страната на чудесата, излязла на голям екран преди няколко години. Името, което свързва двете продукции, е това на Тим Бъртън. Много хубава отпратка има върху плаката на „Алиса в Огледалния свят”Тази пролет е време за малко лудост, пише там…

Всички герои от книгата оживяват

Превръщат се в невероятни образи, които са и малко различни от облика, който имат в добре познатата ни история на Луис Карол. Но въпреки това ще се влюбите и в тази Алиса, поне това обещава режисьорът Джеймс Бобин.

Филмът представлява приключенско фентъзи, в който има място и за Лудия шапкар, и за Чешърския котарак, пък и за Мартенския заек… Просто всички герои от любимата книга са от кръв и плът сега на големия екран…

zvdd769gzdiikvuoczvn

Лудия шапкар пак е Джони Деп

Голяма част от снимките за продукцията са на вода. За целта са използвани четири стари кораба, които придават стил и на филма.

Самата Алиса е хем същата, като от книжката, хем различна. Специално за премиерата „Дисни” подготвиха и ново издание на „Алиса в Огледалния свят”. Историята е адаптирана от Кари Съдерланд и сигурно ще се хареса на всички, които гледат и филма. По книгата може да сравните класическата книга с филмовата. Ценна е и за колекционерите на различни издания на „Алиса”.

Миа за втори път влиза в кожата на Алиса

97895427171191461233568По време на снимките на първия филм тя е на крехките 18, а сега вече е солидна млада жена на 26. Ако се чудите защо фамилията й е Вашиковска, ето малко подробности за нейния произход. Майка й е фотограф, родена е в Полша. Миа обаче идва на бял свят в Австралия. До 14-годишна възраст е балерина. Сама си признава, че в един момент й писнало от усилията да е физически съвършена и се отдала на филмова кариера. Добре е направила – а пък това, че най-славната й роля е именно на Алиса, говори, че и сега трябва да погледнем към продължението на филма с голям интерес.

Пък и Луис Карол сигурно би се влюбил в Миа. Тя е невероятно фотогенична, а сигурно знаете, че бащата на Алиса се е увличал по фотографията.

Филмът е за малки и големи

Приказна и забавна, историята грабва от първата минута. Пищната продукция не оставя никого безучастен. Събужда и желание да разтворите книгата отново след това. Защото всеки, който я е прочел веднъж, се връща в Страната на чудесата. В страната на собствените си желания.

Прочетете още

IMG_3527-scad

Хитовата Али Хейзълууд: „Писането ми позволи да съм искрена със собствената си несигурност“

Любовните романи за хора, които се занимават с наука, се превърнаха в бестселъри и превзеха класациите. …