Начало / Свят / Дан Браун пренаписа „Шифърът на Леонардо“ за тийнейджъри

Дан Браун пренаписа „Шифърът на Леонардо“ за тийнейджъри

65658zЕдин от най-четените трилъри в историята – „Шифърът на Леонардо“ от Дан Браун ще бъде достъпен и за деца. Браун сам е пренаписал историята си за по-младите си читатели. Авторът обяви, че с новия вариант на бестселъра се надява да разпали у тийнейджърите „искрата на любопитството и откривателството“.

„Шифърът на Леонардо“ излезе през 2003 г. и бързо се превърна в международен бестселър. Оттогава са продадени над 82 милиона копия. За популярността му помогна и едноименният филм с Том Ханкс в главната роля.

Английското издание на оригиналния роман на Браун е от 592 страници, но той е съкратил текста до 432. Корицата също е с изцяло нов дизайн, като е таргетирана да грабне читатели от 13-годишна възраст и нагоре.

„Родителите ми бяха учители. Затова не е изненадващо, че съм запален по историята и изследванията. Най-вероятно, ако не бях станал писател, щях да съм учител. Надеждата ми е, че тази адаптация на „Шифърът на Леонардо“ ще запали у младите читатели любопитството и искрата на изследването на тайната история на нашия свят“, обясни Дан Браун, цитиран от „Белфаст Нюс“.

Адаптацията на „Шифърът на Леонардо“ ще се появи на книжния пазар във Великобритания на 8 септември, а в САЩ – на 13 септември.

 

Прочетете още

222881_b

„Невидимият огън” е трилър от поредния Дан Браун

Хавиер Сиера пише точно като славния си колега Книгата наистина впечатлява – спечелила е например …