Начало / България / Надя Данова представя „България и българите в гръцката книжнина 17. – средата на 19. век”

Надя Данова представя „България и българите в гръцката книжнина 17. – средата на 19. век”

200282_bНадя Данова ще представи „България и българите в гръцката книжнина 17. – средата на 19. век”. Премиерата на изследването й ще е на 19 май, от 18 часа в столичната книжарница “Хеликон Витоша“.

Професор Доктор на историческите науки Надя Данова е специалист по история на балканските народи. Автор е на множество изследвания и документални издания, между които „Националният въпрос на гръцките политически програми през 19. „ (1980) и „Константин Георгиев Фотинов в културното и идейно-политическо развитие на Балканите през 19. век” (1994). Книгата „България и българите в гръцката книжнина 17. – средата на 19. Век” е спечелила конкурс към Министерството на културата.

Изданието обхваща само подбрани страници от дневници, пътеписи, учебници и трудове по история и география, в които присъстват България и българите, като критерий за ограничаването при този подбор са били съвременните граници на България. Целта на изданието е да направи достъпни за читателската публика у нас съчинения, които съдържат интересна и важна информация, позволяваща ни да надградим над познатото въз основа на други исторически извори.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243520_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (12 февруари – 18 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Сумрак от Пенелъпи Дъглас 2. Проектът Матусал от Том Егеланд 3. Змийско …