Начало / България / Надя Данова представя „България и българите в гръцката книжнина 17. – средата на 19. век”

Надя Данова представя „България и българите в гръцката книжнина 17. – средата на 19. век”

200282_bНадя Данова ще представи „България и българите в гръцката книжнина 17. – средата на 19. век”. Премиерата на изследването й ще е на 19 май, от 18 часа в столичната книжарница “Хеликон Витоша“.

Професор Доктор на историческите науки Надя Данова е специалист по история на балканските народи. Автор е на множество изследвания и документални издания, между които „Националният въпрос на гръцките политически програми през 19. „ (1980) и „Константин Георгиев Фотинов в културното и идейно-политическо развитие на Балканите през 19. век” (1994). Книгата „България и българите в гръцката книжнина 17. – средата на 19. Век” е спечелила конкурс към Министерството на културата.

Изданието обхваща само подбрани страници от дневници, пътеписи, учебници и трудове по история и география, в които присъстват България и българите, като критерий за ограничаването при този подбор са били съвременните граници на България. Целта на изданието е да направи достъпни за читателската публика у нас съчинения, които съдържат интересна и важна информация, позволяваща ни да надградим над познатото въз основа на други исторически извори.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

DSC05267 (1)

Доц. д-р Петър Голийски: Написах нещо, което е в кръвта на всяко българско дете

Едно живо и умно интервю с интересен събеседник Той е Петър Голийски – доцент в секция „Арменистика и кавказология“, …