Начало / България / Представят „Лето господне“ на Димитър Петканов в Бургас

Представят „Лето господне“ на Димитър Петканов в Бургас

200405_bКнигата „Лето господне“ от Димитър Петканов ще бъде представена в Бургас. Премиерата ще е в книжарница „Хеликон“ в морския град, на 13 май, петък в 18 часа.

„Лето господне“ е сборник, който ще бъде издаден в четири части. Едно издание, което ще ви впечатли веднага щом го отворите.

Отец Димитър е упражнявал доста плодотворна писателска дейност. Той бил надарен като своя брат, писателя Константин Петканов. Малко от това, което е писал – в проза и поезия, е било издадено през годините под псевдонима Димитър Тополин. Пише както проза (разкази, спомени, свидетелства), така и поезия – поеми, оди, сонети. Най-голямата му творба, „Лето господне“ (отклик на автора върху Жития на светиите и големите християнски празници), е поетичен алманах за всички дни на годината, съдържащ над 1200 стихотворения. Неговото творчество е особено ценно за читателя като свидетелство за дълбока и жива вяра, на откритост и честност при всички житейски обстоятелства.

Живял съм, служил съм, тъй както ме е учила премъдростта Божия, просветила живота ми с лъчите си; и за да бъде животът ми пълен, съм се постарал да дам словесен израз на всичко онова, което ме е вълнувало, радвало и изпълвало с творчески пориви…

Прочетете още

oYk6dCFtbOoPbH5UgnFLcwfVKvLrUL13tUR5jV-7j-Eg

Световен автор на биографии гостува на пловдивчани

Пловдивският „Хеликон“ посреща от 18 ч. днес любопитен гост Атле Нес започва българското си турне …