Начало / Свят / Мик Уол ще пише биографията на Принс

Мик Уол ще пише биографията на Принс

8e871e0b6601a205041abe5d59b6a84dЕдин от най-популярните биографи на рок звездите Мик Уол е получил задача от издателство „Орион“ да напише биография на починалия миналата седмица Принц. Поп-рок-легендата почина в дома си в Минесота  на 57-годишна възраст. Книгата ще се казва „Prince: Purple Reign“, твърди thebookseller.com.

Преди да почине Принс сам пишеше автобиографията си и вече беше написал 50-на страници. Очакваше се книгата му да излезе през 2017 г. с издател „Пенгуин“.

Мук Уол ще документира целия живот на иконата в писането на песни, певецът и музиканта Принс. Биографията ще разкаже за травматичното му детство и демоничното му отдаване на музиката, в която бяга от проблемите. Ще разкрие и подробности за браковете му.

Уол е познат като дългогодишен фен на Принс. Той е един от първите, които забелязва таланта му и благодарение на него през 1984 г. Принс се появява на корицата на списание „Керанг“.

„За мен Принс е другата част на Дейвид Боуи, когато остава дума за иновации в музиката. Освен това беше филмова звезда, писател, продуцент, танцьор, свиреше на всякакви инструменти, беше и модна икона. Следвам кариерата му от самото й начало, писал съм за него  повече от 30 години. Обичам го с цялото си сърце“, казва Уол. Той е автор на книги за Ози Озбърн, „Мерилиън“, „Guns N’ Roses“, „Пърл Джем“, Бон Джоуви, „Айрън Мейдън“, „Блек Сабат“, „Стейтъс Куо“, Боно, Аксел Роуз, „Лед Цепелин“, „Металика“ и много други.