Начало / Свят / Мартин Скорсезе ще режисира филм по книга на Ю Несбьо

Мартин Скорсезе ще режисира филм по книга на Ю Несбьо

Големият американски режисьор Мартин Скорсезе ще режисира филм по книгата на норвежкия писател Ю Несбьо „Снежният човек”, предава „Гардиън”. Трилърът излезе на пазара миналата година и пожъна голям успех, затвърждавайки окончателно Несбьо като един от най-успешните скандинавски писатели. Сценарист на прожекцията ще бъде Матю Майкъл Карнахан.

Историята в романа e за сериен убиец в Норвегия, чийто почерк е да оставя снежни човеци в домовете на жертвите си. По петите му е детективът алкохолик Хари Хол. Подобно на други криминални автори, Ю Несбьо е написал няколко криминални книги с един главен герой. Хари Хол е водещ персонаж в 9 романа от 1997 г. досега.

Ю Несбьо е норвежки криминален автор, роден през 1960 г. Известен е със серията си книги за детектива Хари Хол. Занимава и с музика, като  вокалист и текстописец на поп-рок групата „Di Derre”, в която свири и неговия брат. Като малък е бил футболист, но получава тежка контузия, когато е на 19 години.

Мартин Скорсезе е американски режисьор от сицилиански произход, роден 1944 г. Той е признат като един от най-добрите в своята сфера. Филмите му често се превръщат в класики, като сред тях са „Шофьор на такси”, „Разяреният бик”, „Добри момчета”, „Бандите на Ню Йорк”, „От другата страна” и др. След множество номинации, през 2007 г. най-накрая получава „Оскар” за „От другата страна”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …

Един коментар

  1. патрицио

    Сигурно ще е добър филма. Скорсезе няма слаби филми. Казах!