Начало / Свят / „Пенгуин САЩ” спира да снабдява библиотеките с електронни издания

„Пенгуин САЩ” спира да снабдява библиотеките с електронни издания

Американската централа на британското издателство „Пенгуин” спира да снабдява библиотеките с електронните издания, които публикува, съобщи thebookseller.com. Посочената причината е „притеснения относно сигурността на нашите дигитални издания”.

Ерика Глас, която е ръководител на връзките между медиите и „Пенгуин САЩ”, каза: „Дълго време снабдяваме библиотеките с нашите физически и електронни издания. Винаги много сме ценели ролята на библиотеките във връзките между писатели и читатели. Обаче, заради нови притеснения относно нашите дигитални издания, се налага да преустановим тяхната достъпност в библиотеките. Това ще бъде така до решаване на ситуацията с нашите бизнес партньори. Въпреки това ние ще продължим работата си с библиотеките. Физическите ни издания ще бъдат достъпни”.

От „ОувърДрайв”, най-големият снабдител на библиотеките с електронни издания в САЩ, твърдят, че са получили съобщение от „Пенгуин САЩ” да премахне книгите на издателство от каталога си, от който поръчват библиотеките.

Британското издателство „Пенгуин” е най-голямото в света, според данни от 2011 г. Те изместиха „Рандъм Хаус” през 2009 г. Компанията функционира от 1935 г. Освен в Лондон, издателството има централи още в САЩ, Ирландия, Нова Зеландия, Индия, Австралия, Канада, Китай и ЮАР.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

228076_b

Да чуваш заглъхващото ехо от отдалечаващите се стъпки на познати герои

Зорница Гроздева, Хеликон Велико Търново Макар преди няколко месеца Карлос Руис Сафон да се пресели …