Начало / Читатели / „Очите на дракона” от Стивън Кинг (ревю)

„Очите на дракона” от Стивън Кинг (ревю)

Мая КАСАБОВА

Тъкмо когато си помисля, че Кинг не може да ме впечатли повече, че няма как да надмине себе си и да ме изненада, той ме опровергава.

Написал е приказка, каквито ни четяха майките ни, когато заспивахме вечер. С дежурното кралство в далечни земи, крал с красива и мъдра съпруга и двама сина, бъдещите наследници на трона. И един зъл магьосник за разкош.

Магията на словото на Кинг присъства в тази книга в пълния си потенциал. Тук той не е скрил и една частичка от таланта си на разказвач, на творец, на писател, който подарява всяка своя дума на читателите. Тази приказка е посветена на дъщеря му, която е поискала една истински ужасяваща книга, а не глупостите(според нея), с които татко й обикновено пълни главите на читателската аудитория.
И въпреки посвещението, въпреки заявлението на автора, че пише тази книга за дъщеря си, той я е написал с много обич за нас – читателите, които винаги оставаме запленени от словото му, разказал ни е приказка за лека нощ, от която леко да се уплашим, но и да си вземем поука за важните неща в живота.

Омагьосваща, запленяваща, изпълнена с онова детско очарование от приказките за принцеси и страшни дракони. Книга за доблестта, храбростта, приятелството и любовта, която побеждава злото и тъмнината. Приказна история за възрастни!

„Очите на дракона“ тук

Прочетете още

ladivina

Книга, която тихо плаче

По страниците ѝ има музика, но много повече болка „Божествена“ е за любим глас, превърнал …