Начало / Свят / Мемоарите на Даян Кийтън разкриват тайните й

Мемоарите на Даян Кийтън разкриват тайните й

Булимията, връзките й с Уди Алън, Ал Пачино, Уорън Бийти и Джак Никълсън, шеметната й кариера и самотата в личен план в крайна сметка – това са пикантериите, които холивудската звезда Даян Кийтън (65) разбулва в току-що излезлите си мемоари „Then again” („Тогава отново”), съобщи „Дейли мейл”.

Младата актриса от Калифорния влиза шеметно в киното с роли в „Кръстникът” и „Ани Хол”. Уди Алън се влюбва светкавично в нея, тъй като си падал по „невротични момичета”. Тя пък се е влюбила в него още докато го е гледала по телевизията. Връзката им изтраяла само пет години.

Кийтън, която не е класическата холивудска красавица, пленява публиката с лъчезарната си усмивка и с умението си да казва по свой начин филмовите си реплики, които никога не можела да запомни дословно. За себе си актрисата скромно казва, че дори на млади години не е била красива и това й било тежък комплекс още от 11-годишна.

Паралелно с кариерата си тя водила люта петгодишна битка с булимията, която тогава все още не била описана като психическо разстройство и жертвите й били оставени да се спасяват поединично. Дали това се е отразило на връзките й с мъжете и до решението й в крайна сметка да не се омъжи за нито един от тях – отговорът е в книгата.

През 80-те Кийтън излязла на пет срещи и с основателя на „Епъл” Стив Джобс. Проблемът обаче бил, че той говорел единствено за работата и компютрите си.
Актрисата определя Ал Пачино като разкошен и признава, че го изгубила, след като му поставила ултиматум да се женят веднага или да се разделят. „Избрах грешен път”, съжалява тя.

Уорън Бийти – друга нейна голяма любов, веднъж зарязал всичко и се качил на самолета с нея само защото била много изнервена и изпитвала страх от полета.
Последната й любов – Джак Никълсън, я връхлита по време на снимките на романтичната комедия „Невъзможно твой”, но двамата остават просто добри приятели. „До ден-днешен ми липсва Уди и той го знае”, признава Кийтън.

След неуспехите да създаде семейство актрисата осиновила две деца – дъщеря й днес е на 15, а синът й на 10 години. В интервю тя казва за майчинството: „Съжалявам, но това е по-хубаво от всички фантазии на любовта. Това е истинската любов. Това е най-хубавото нещо на света”.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …