Начало / България / „Тайната на Ботичели“ хвърли ръкавица на „Шифърът на Леонардо“

„Тайната на Ботичели“ хвърли ръкавица на „Шифърът на Леонардо“

Новият роман на Марина Фиорато „Тайната на Ботичели” е вече и на българския книжен пазар. Книгата на младата писателка, възпитаничка на Оксфордския и Венецианския университет, предизвика истински бум в Западна Европа през 2010 г., когато беше публикувана. Критиката не спести похвалите, определяйки я като достоен съперник на Дан Браун.

„След поразителния си дебют със „Стъкларят от Мурано” сега Марина Фиорато създава своя шедьовър. Ренесансова Италия оживява пред очите на читателите със своето пищно великолепие и мраморните си хълмове. Главната героиня Лучана е страстна, поразителна в своето безсрамие, интелигентна и абсолютно неустоимо сексапилна, а Гуидо е въплъщение на най-чистите и будни умове, които са се раждали в онова време – един нов благороден Холмс и един определено по-красив Уотсън. Политическите интриги са разкрити с вещина и позволяват на читателите да следват героите стъпка по стъпка в тяхното пътуване. Фиорато с мярка преплита в този сложен сюжет и една чудесна любовна история”, написа литературната критичка Нина Дейвис в „Booklist”. Редакторите от „Night Owl Reviews Staff” са категорични, че „ всички, които са се наслаждавали на „Шифърът на Леонардо”, новият роман на Марина Фиорато „Тайната на Ботичели” ще бъде подходящ избор – чудесен сюжет с описания, доставящи наслада, и изпълнен с интриги, страст и вълнение. С „Тайната на Ботичели” Марина Фиорато се доказва като майстор на мистерията и кралица на историческия роман.”

„Тайната на Ботичели” е вторият роман на Фиорато, който е в ръцете на българските читатели. През пролетта излезе и „Стъкларят от Мурано”, отново с издателския щемпел на „Кръгозор”.

 

Още за „Тайната на Ботичели” и Марина Фиорато тук

Книгите на Фиорато тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …