Начало / Свят / „Stork Mountain“ от Мирослав Пенков вече е на американския пазар

„Stork Mountain“ от Мирослав Пенков вече е на американския пазар

Първият роман „Stork Mountain“ на талантливия български писател Мирослав Пенков вече е на американския пазар. Новината обяви самият Пенков на страницата си във „Фейсбук“. Мирослав Пенков предизвика истински бум с дебютната си книга – сборникът с разкази „На Изток от Запада“.

Книгата, която е втора за Пенков, бе сред най-очакваните книги Отвъд Океана. Авторът, който в момента преподава творческо писане в американски университет, я писа, докато бе част от програмата на „Ролекс“ и под менторството на автора на „Английският пациент“ Майкъл Ондатджи.

„Stork Mountain“ получи и първите си ревюта в САЩ.

„Книгата може да звучи като поредния имигрантски разказ. Но Пенков използва класически разказвачески умения при представянето на този сюжет, излязъл като от сън, за историята и легендите на Балканите… Темата за свободата е може би най-широко застъпената в целия роман чрез образа на героинята Елиф – бунтарка, жадуваща да избяга, чиято съдба е огледална на тази на митичната героиня Лада…“Stork Mountain“ е красив и разтърсващ роман, който дълбае в болезненото минало и задава много въпроси. До каква степен сме склонни да оставим миналото, което носим винаги със себе си? Колко всъщност можем да бъде свободни?…“, пише в представянето си „Чикаго Бук Ревю“.

Свързани заглавия:
„Stork Mountain“ от Мирослав Пенков е сред най-чаканите заглавия на 2016 според themillions.com

Мирослав Пенков: Как написах „Stork Mountain“

 

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на книжарници „Хеликон” за най-продавани книги (18 – 24 юли)

Художествена литература Аз преди теб от Джоджо Мойс След теб от Джоджо Мойс През онази …