На фокус
Начало / Класации / „Girl Online“ е най-популярната книга в прогимназиите в Англия

„Girl Online“ е най-популярната книга в прогимназиите в Англия

Дебютната книга на влогърката Зои Съг „Girl Online и рокбожественярското момче от Бруклин“ е най-популярното четиво в прогимназиите във Великобритания, съобщи в. „Телеграф“. Книгата е предпочитана сред младите читатели пред тези на Джеф Кини, автор на серията за Дръндьото, и Касандра Клеър. Това става ясно след изследвано, проведено от образователната компания „Renaissance Learning“.

Проучването е проведено на базата на нов софтуер, който не само отчита прочитането на дадено издание, но и на способността на читателите му да разберат съдържанието. Резултатът е базиран от една страна на броят прочитания, а от друга – на популярността на книгата.

На второ място учениците класират трилогията „Лабиринтът“ от Джеймс Дашнър. С три позииции в Топ 10 е Рик Риърдън и серията му за Пърси Джексън и Боговете на Олимп. С три заглавия присъства и Клеър. В десетката са и книга на автора на „Скълдъгъри Плезънт“ Дерек Ланди и „Наследството“ от поредицата „Ерагон“ на Кристофър Паолини. „Дневникът на един Дръндьо“ обаче остава най-популярната и четена книга в началния курс, твърдят още авторите на изследването. Общо 7 от книгите на Кини са в Топ 10 сред най-малките. Десетката допълват „Бабата бандит“ от Дейвид Уолямс, класиката на Роалд Дал „Чарли и шоколадовата фабрика“ и серията на Сюзан Колинс „Игрите на глада“.

Прочетете още

196566_b

Подаръци и изненади очакват феновете на Зоела, които си купят книгата й (видео)

7 екземпляра „Girl Online и рокбожественярското момче от Бруклин”, подписани лично от Zoella, очакват своите …