Начало / България / Награден с „Рита“ за „Най-добър исторически любовен роман“ излиза у нас

Награден с „Рита“ за „Най-добър исторически любовен роман“ излиза у нас

На 23 февруари на българския книжен пазар ще се появи „Сладко поражение“ от Теса Деър. Книгата е отличена с наградата „Рита“ в категория „Най-добър исторически любовен роман“ за 2012 година.

Теса Деър води читателите си в Спиндъл Коув, любима дестинация за определен тип благородни млади дами – онези, които се бунтуват срещу условностите на своето време и се занимават с дейности като медицина, геология и артилерийска стрелба. Мястото е рай за всички, които го населяват.

Полковник Виктор Брамуел, новият граф Райклиф, знае, че мястото му не е там. Според него в Спиндъл Коув няма нищо друго освен стари моми и… овце. Само че не му остава друг избор, тъй като има заповед да събере запасен отряд в селището. Задачата е проста, но се усложнява от присъствието на смелата и очарователна лейди Сузана Финч, която е решена с цената на всичко да спаси малкото си утопично общество от нахлуването на импровизираната армия на полковник Брамуел.

„Жизнерадостна и оригинална, тази приятна и забавна битка на половете повежда читателите в едно невероятно приключение“, пише за романа „ЛайбрърИ Джърнъл“.

Прочетете още

notebook-1939358_1920

Клишетата са проклятие за всеки текст

Нашата работилница за майсторско писане ви предлага сега няколко идеи – еднакво подходящи, ако искате …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *