Начало / Свят / Продават къщата на Джаки Колинс за 30 милиона долара

Продават къщата на Джаки Колинс за 30 милиона долара

Както е уместно за една жена, чиито романи описват живота на холивудския елит в луксозни спални (яхти, хотелски апартаменти, лимузини и офиси), домът на Джаки Колинс ще бъде обявен за продан за 30 милиона долара, съобщи „Тhe Wall Street Journal“. Това е повече от парите, които повечето писатели се надяват да изкарат през цялата си кариера, коментира изданието. Колинс почина през 2015 г. на 77-годишна въраст след борба с рак на гърдата.

Говори се, че The British emigre са продали 500 милиона копия от нейни книги, а на върха са били бестселъри като „Жребецът“, „Рок звездата“, „Бедната малка кучка“, „Холивудкси съпруги“, „Холивудски мъже“ и „Холивудски разводи“.

„Моята тайна е, че героините ми са агресори. Характерите на жените в романите ми са като мъжете в книгите на Харол Робинс. Не искам никой да тъпче героините ми. Аз не съм била потискана и затова мога да пиша подобни книги“, споделя Колинс пред The Times през 2004 г.

Като тийнейджърка писателката се описвала като“важна млада престъпница“, която е била изключена от пансиона, в който е учела. В края на 50-те години на 20 век тя последвала по-голямата си сестра Джоан Колинс  в Холивуд.

„Аз съм уличен писател, който не претендира да бъде нещо повече“, казва тя през 1985 година пред The Times. „Не се изразявам граматически правилно, когато говоря или когато пиша, и не се преструвам, че го правя. Изключиха ме от гимназията, но обичам да подслушвам.“

Въпреки всичко нейните книги са хит сред читателите, които донесоха на Колинс богатството, благодарение на което тя пребиваваше в имение от 6000 квадратни метра в Бевърли Хилс с басейн, шатра, къща за гости, картинна галерия, сауна, фитнес и офис. Колинс е проектирала дома си, вдъхновена от картина на Дейвид Хокни.

Къщата е била готова през 1992 година.

Свързани заглавия
Почина писателката Джаки Колинс

Джаки Колинс, Маргарет Атууд и Джоджо Мойс оглавяват литературния фестивал в „Туитър“

Джаки Колинс получи Орден на Британската империя

Джаки Колинс ще се самоиздава

Книгите на  Джаки Колинс тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …