Начало / Свят / Продават къщата на Джаки Колинс за 30 милиона долара

Продават къщата на Джаки Колинс за 30 милиона долара

Както е уместно за една жена, чиито романи описват живота на холивудския елит в луксозни спални (яхти, хотелски апартаменти, лимузини и офиси), домът на Джаки Колинс ще бъде обявен за продан за 30 милиона долара, съобщи „Тhe Wall Street Journal“. Това е повече от парите, които повечето писатели се надяват да изкарат през цялата си кариера, коментира изданието. Колинс почина през 2015 г. на 77-годишна въраст след борба с рак на гърдата.

Говори се, че The British emigre са продали 500 милиона копия от нейни книги, а на върха са били бестселъри като „Жребецът“, „Рок звездата“, „Бедната малка кучка“, „Холивудкси съпруги“, „Холивудски мъже“ и „Холивудски разводи“.

„Моята тайна е, че героините ми са агресори. Характерите на жените в романите ми са като мъжете в книгите на Харол Робинс. Не искам никой да тъпче героините ми. Аз не съм била потискана и затова мога да пиша подобни книги“, споделя Колинс пред The Times през 2004 г.

Като тийнейджърка писателката се описвала като“важна млада престъпница“, която е била изключена от пансиона, в който е учела. В края на 50-те години на 20 век тя последвала по-голямата си сестра Джоан Колинс  в Холивуд.

„Аз съм уличен писател, който не претендира да бъде нещо повече“, казва тя през 1985 година пред The Times. „Не се изразявам граматически правилно, когато говоря или когато пиша, и не се преструвам, че го правя. Изключиха ме от гимназията, но обичам да подслушвам.“

Въпреки всичко нейните книги са хит сред читателите, които донесоха на Колинс богатството, благодарение на което тя пребиваваше в имение от 6000 квадратни метра в Бевърли Хилс с басейн, шатра, къща за гости, картинна галерия, сауна, фитнес и офис. Колинс е проектирала дома си, вдъхновена от картина на Дейвид Хокни.

Къщата е била готова през 1992 година.

Свързани заглавия
Почина писателката Джаки Колинс

Джаки Колинс, Маргарет Атууд и Джоджо Мойс оглавяват литературния фестивал в „Туитър“

Джаки Колинс получи Орден на Британската империя

Джаки Колинс ще се самоиздава

Книгите на  Джаки Колинс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

243684_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (19 февруари – 25 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Светулки зад решетките от Мира Добрева 2. Бейн от Л. Дж. Шен 3. Секретарката …