Начало / България / Ще премине ли Хари Бош на другата страна?

Ще премине ли Хари Бош на другата страна?

От 19 февруари многобройните почитатели на Хари Бош могат да държат в ръце поредния трилър с негово участие. Дали в „Инсценировка“ на Майкъл Конъли, издание на „Бард“, детективът ще премине на другата страна?
В двадесетия роман на Конъли за Хари Бош, бившият гангстер Дей’Куан Фостър, клиент на адвоката Мики Холър, полубрат на детектива, ще бъде съден за изнасилване и убийство. Делото изглежда елементарно, тъй като на местопрестъплението е открит ДНК материал на Фостър, но Холър, който е убеден, че това е инсценировка, убеждава пенсионирания детектив Бош да му помогне да докажат невинността на обвиняемия.
Макар че инстинктът му казва да не го прави, Бош неохотно поема случая. В официалното следствие има прекалено много празноти и той трябва да ги запълни сам: щом не е виновен клиентът на Холър, кой е престъпникът? Тайно подпомаган от бившата си партньорка в полицията Лусия Сото, Хари се заема да разкрие истината. Скоро разследването го отвежда в полицейското управление и се оказва, че убиецът, по чиито следи е тръгнал, следи самия него.

Още с появата си а американския пазар „Инсценировка“ се настани трайно в класациите за бестеслъри на „Ню Йорк Таймс“.

Всички книги от Майкъл Конъли тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …