Начало / България / Продължението на „Разбито море“ от Абъркромби излиза на 8 февруари

Продължението на „Разбито море“ от Абъркромби излиза на 8 февруари

Продължението на трилогията „Разбито море“ от Джо Абъркромби „Полукрал” ще излезе на 8 февруари, съобщиха от „Колибри“. Книгата е преведена от Александър Ганчев.

„Полукрал“ разказва историята на принц Ярви, който съвсем не може да се нарече свиреп воин. Предначертан от баща Мир, неговият път води към познанието и минава през благата дума. Майка Война никога няма да се усмихва над бойните му победи. За сакат слабак няма място в тренировъчвия квадрат или в стената от щитове, нито на Черния трон, въпреки че той е негов законен наследник. Но ако човек се нуждае от две ръце, за да срази в честен двубой някого, да го наръга в гръб му стига и само една, особено ако е направлявана от остър ум като този на Ярви.

Джо Абъркромби е роден през 1974 г., завършва Кралското училище в Ланкастър и психология в Манчестърския университет. Името му е синоним на храбър език, ярки герои и пълнокръвни сюжети. Неизтощимото въображение и богатството на световете, които Абъркромби изгражда, отрежда на произведенията му място сред най-добрите образци във фентъзи жанра. Българската публика вече познава епичната трилогия„Първият закон“, чутовния екшън  „Герои“ и съвършената жанрова провокация  „Червена страна”.

Всички книги от Джо Абъркромби тук

Прочетете още

gergan

Книжарят на книжарите Гергана Дичева: „Свят без книги няма бъдеще“

По 24 май е време за награди в „Хеликон“ Избира се всъщност и най-добър книжар, …