Начало / България / Продължението на „Разбито море“ от Абъркромби излиза на 8 февруари

Продължението на „Разбито море“ от Абъркромби излиза на 8 февруари

Продължението на трилогията „Разбито море“ от Джо Абъркромби „Полукрал” ще излезе на 8 февруари, съобщиха от „Колибри“. Книгата е преведена от Александър Ганчев.

„Полукрал“ разказва историята на принц Ярви, който съвсем не може да се нарече свиреп воин. Предначертан от баща Мир, неговият път води към познанието и минава през благата дума. Майка Война никога няма да се усмихва над бойните му победи. За сакат слабак няма място в тренировъчвия квадрат или в стената от щитове, нито на Черния трон, въпреки че той е негов законен наследник. Но ако човек се нуждае от две ръце, за да срази в честен двубой някого, да го наръга в гръб му стига и само една, особено ако е направлявана от остър ум като този на Ярви.

Джо Абъркромби е роден през 1974 г., завършва Кралското училище в Ланкастър и психология в Манчестърския университет. Името му е синоним на храбър език, ярки герои и пълнокръвни сюжети. Неизтощимото въображение и богатството на световете, които Абъркромби изгражда, отрежда на произведенията му място сред най-добрите образци във фентъзи жанра. Българската публика вече познава епичната трилогия„Първият закон“, чутовния екшън  „Герои“ и съвършената жанрова провокация  „Червена страна”.

Всички книги от Джо Абъркромби тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image

Португалска библиотека съхранява книгите си с прилепи

Намира се в двореца Мафра и е сред най-красивите на света Мраморните полици и невероятното …