Начало / България / „Няма закога“ е новата книга на Андрей Велков

„Няма закога“ е новата книга на Андрей Велков

„Няма закога“ е новият роман от Андрей Велков. Тя ще излезе до дни на българския книжен пазар, обявиха от издателство „Колибри“. 38-годишният дипломиран политолог и маркетолог си спечели име на модерен писател у нас с поредицата Български психар“ и „Хрониките на звено“.

В „Няма закога“ Велков прескача годините. Стефан, Теодор и Александър някога, много отдавна, са били неразделни приятели. Не са се виждали от десетилетия. Животът разделя, нали?

Сега, след като са прехвърлили осемдесетте, им е останал само въпросът защо се бави смъртта, тъй като пенсионерското им съществуване е далеч от представата за достойни старини. Ненадейно Стефан печели голяма сума пари и решава да потърси старите си другари. Тримата се събират за едно последно приключение, за да си спомнят какво е да си жив и свободен, да попътуват, да се повеселят… пък докъдето силите стигнат. Планът им обаче претърпява промяна. Оказва се, че преди повече от половин век чудовищна несправедливост е съсипала любовта и живота на един от тях. А виновникът е още жив. Последното приключение остава на заден план, защото миналото напомня за себе си и е дошло време за разплата.

Официалната преммиера на „Няма закога“ е на 17 февруари от 19:00 ч. в „Перото“.

Свързани материали:

Андрей Велков: Можеше да имам друг път, книгите ме спряха

Андрей Велков повежда „Звеното“ на национално турне в „Хеликон“

Всички книги от Андрей Велков тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Топ 101 - бг художествена литература_450x250

Топ 101 на „Хеликон“ за 2023-а – златен дубъл при българските за Георги Господинов

Обичани книги и премиерни заглавия са най-продаваните Триумфът на „Времеубежище“ беше очакван, като се има …