Начало / Свят / Amazon може да открие 400 книжарници

Amazon може да открие 400 книжарници

Подготвя ли се Amazon да открие книжарници от тухли и хоросан? Това е въпросът, който се върти в медиите след коментар на собственик на търговски център по време на конференция, проведена на втори февруари.

Докато обсъждали резултатите от четвъртото тримесечие на американския инвестиционен тръст за недвижими имоти General Growth Properties, главният изпълнителен директор Санди Матхрани споделил, че по негово мнение Amazon планира да отвори между 300 и 400 истински книжарници. Коментарът му породи спекулации сред издателската индустрия относно намеренията на онлайн търговеца.

Изявлението на Матхрани е било в отговор на въпрос за потока от клиенти на търговския център, но от Amazon не са откликнали на разпитвания относно евентуално разширяване. Когато са били попитани дали наистина възнамеряват да открият 400 книжарници, говорител на Amazon обяснил, че компанията не коментира „слухове и спекулации.“

На въпрос дали Матхрани е знаел от първоизточника относно плановете на Amazon и дали би могъл да даде подробности относно това изявление, вицепрезидентът по инвеститорските отношения на General Growth Кевин Бери отговорил, че Матхрани е бил единственият член на дружеството, който е споделил коментар по време на конференцията.

Amazon откри първата си книжарница Seattle’s Amazon Books през декември 2015 г. Скоро след като мястото отвори врати, вицепрезидентът на Amazon Books Дженифър Каст сподели, че се надява компанията да основе повече обекти, но не посочи конкретен план за растеж, пише Publishers Weekly.

Wall Street Journal първи публикува твърденията на Матхрани.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …