Начало / България / Глен Бек разкрива, че „Всичко е заради исляма“ в нова книга

Глен Бек разкрива, че „Всичко е заради исляма“ в нова книга

До дни на българския книжен пазар ще се появи книгата на американския анализатор, коментатор и журналист Глен Бек „Всичко е заради исляма“. Това е поредната книга засягаща актуалната тема в световен мащаб – ислямизма, след хитовата „Силата на разума“ от Ориана Фалачи, дело на издателство „МаК“.Глен Бек е роден в Маунт Върнън, Вашингтон, през 1964 г.  Американски телевизионен и радио журналист и продуцент, консервативен политически коментатор и предприемач. Автор на шест бестселъра от класацията на New York Times. Основател и главен изпълнителен директор на Mercury Radio Arts, мултимедийна продуцентска компания за радио, телевизия и издателска дейност. Пламенен защитник на традиционните американски ценности, което дава повод на критиците му да твърдят, че разпространява конспиративни теории и използва подстрекателска реторика с цел по-висок рейтинг. След като през 2011 г. напуска Fox News, Глен Бек стартира проекта си TheBlaze. В момента води едночасова следобедна програма  и тричасово сутрешно радиошоу, излъчвани по TheBlaze.

Малко автори биха се осмелили да публикуват толкова критично резюме на религия, изповядвана от една пета от населението на света. В кратката си, изцяло базирана на документирани факти книга „Всичко е заради исляма“ Бек показва „обратната страна“ на исляма. Той обяснява връзката между салафизма (пречистването на исляма) и ислямизма (използването на насилие, за да се наложи шериата на целия свят). Доказва и неразривната връзка между ислямисткия тероризъм и религията ислям. Накрая  говори за бъдещето – как да се защитим срещу хора, които вярват, че следват пряко заповеди от Аллах, за да ни унищожат?

Глен Бек подкрепя твърденията си с цитати от Корана и хадитите, устните предания на пророка Мохамед, както и с изказвания на религиозни и терористични ислямски лидери. С тяхна помощ авторът систематично анализира глупавите, наивните и в много случаи – умишлено заблуждаващи мнения на ислямските апологети (сред които западни политици и световни медии). Според Бек ислямът, както е практикуван от огромната част от населението в мюсюлманските страни, е напълно несъвместим със свободата и е изцяло враждебен на прогреса и модерността.

Все пак авторът е оптимист: ислямът може да бъде реформиран, и то от самите мюсюлмани. Християните могат да им помогнат, като „не скачат в пропастта“.

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Топ 101 - бг художествена литература_450x250

Топ 101 на „Хеликон“ за 2023-а – златен дубъл при българските за Георги Господинов

Обичани книги и премиерни заглавия са най-продаваните Триумфът на „Времеубежище“ беше очакван, като се има …