Начало / Свят / Squirl създава портал между литературния и реалния свят

Squirl създава портал между литературния и реалния свят

Симбиозата на литература и технологии продължава и в новото мобилно приложение на базираната в Хюстън компания Squirl, информира publishersweekly.com.
След като потребителят създаде свой профил в платформата, откъси от книги, свързани с реално съществуващи локации, ще се появяват на мобилното му устройство, когато е в близост до мястото. Включени са множество класически и модерни литературни произведения, а нови и нови се добавят непрекъснато. В този смисъл, авторите и издателите, добавяйки локации към платформата, получават един добър инструмент за откриване на нови читатели и безплатен начин да популяризират книгите си.
Ето как разработчиците описват приложението си в тяхната Kikstarter кампания: „Представете си, че минавате покрай уличен ъгъл в Ню Йорк, или кафене в Париж и изведнъж откъс от книга изскача на екрана на телефона Ви. Тогава може да решите да седнете за чаша кафе и кроасан и да почетете… Прочетете откъса, огледайте се наоколо и почувствайте истински атмосферата на творбата.“ Естествено силата на Squirl ще проличи най-вече в градове като Лондон, Ню Йорк или Париж – сцена на безброй литературни произведения.
Приложението беше представено официално на отминалия панаир на книгата във Франкфурт, първоначално за iOS, евентуално и за Android. Планира се добавяне и на нови езици освен стартовия английски.
Идеята е Squirl да стане и платформа за контакти и разговори между автори и фенове. Според думите на един от съоснователите на компанията: „Можете да следвате автори, герои, книги и локации. Squirl издига връзката Ви с това, което четете на едно съвсем ново ниво.“

Прочетете още

gergan

Книжарят на книжарите Гергана Дичева: „Свят без книги няма бъдеще“

По 24 май е време за награди в „Хеликон“ Избира се всъщност и най-добър книжар, …