Начало / Свят / Биография на Дейвид Боуи ще излезе догодина

Биография на Дейвид Боуи ще излезе догодина

Биография на Дейвид Боуи ще излезе догодина. Книгата на музикалната икона ще носи заглавието The Age of Bowie и се очаква да излезе на пазара през 2017 година, пише flavorwire.com.

Завещанието на Дейвид Боуи, който почина на 69-годишна възраст през януари, все още не е уредено, тъй като всеки ден наяве излизат лични истории за легендарния изпълнител от негови приятели и колеги. Всички са на мнение, че все някой трябва да напише всичко това, а отговорността се падна на британския музикален журналист Пол Морли, който наскоро си сътрудничи с поп иконата от 80-те години Грейс Джоунс за написването на мемоарите й.

„В деня, когато съобщиха за смъртта на Дейвид Боуи, преди да имам време изобщо да мисля, бях попитан стотици пъти за мнението си. Това, за което наистина мислех, е, че ще бъде необходима цяла книга, за да ми помогне да анализирам какво Боуи означаваше за мен, за музиката и за популярната култура, както и за света, който се промени благодарение на него. След това си помислих, че трябва да напиша тази биография“, каза Морли за в „New York Times“.

Книгата ще се задълбочи върху последната година от живота на Боуи, включително и върху потайния му албум Blackstar и битката му с рака.

Пол Морли е смятан за доверен източник по отношение на информация относо Дейвид Боуи, след като предостави материали за специалната изложба от 2013 година „David Bowie is…“. Тойе работил като музикален журналист и мениджър на банди през по-голямата част от живота си, така че е запознат с тънкостите на музикалната индустрия.

 

Свързани заглавия:

„Тайм“ издава албум в памет на Дейвид Боуи

Любимите книги на Дейвид Боуи

Светът се сбогува с Дейвид Боуи!

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (11 март – 17 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (4 седмици в класацията) 2. „Three-inch …