Начало / България / Д-р Кишор Мета ще представи „Скритите причини за хроничните болести. Миазмите в хомеопатията“ в „Хеликон България“

Д-р Кишор Мета ще представи „Скритите причини за хроничните болести. Миазмите в хомеопатията“ в „Хеликон България“

Популярният хомеопат д-р Кишор Мета ще представи книгата си „Скритите причини за хроничните болести. Миазмите в хомеопатията“ пред софийските си читатели. Специалистът ще говори пред публика в столичната книжарница „Хеликон България“ на бул. „Цар Освободител“ 4 на 3 февруари от 18:30 часа.

Д-р Кишор Мета е зам.-директор на отдела за следдипломна квалификация в Медицинския колеж по хомеопатия „Сонаджирао Кширсагар“ в Бийд, Индия. Той е удостоен с наградата на името на д-р Б. K. Бос за най-добър преподавател и за цялостен принос в хомеопатията. От няколко дни на българският книжен пазар е трудът му „Скритите причини за хроничните болести. Миазмите в хомеопатията“, която е истински помощник на студенти и за всички практикуващи. Книгата дава дълбоко разбиране за миазмичните блокажи по време на лечението.

„В основата на тезата за миазмите стои схващането на Самуел Ханеман, че здравето се дължи не само на настоящата жизнена сила, но и на всички фактори в живота на пациента до момента, както и на здравето (здравните проблеми) на предците. С други думи – „здравната следа“. Ако дадена болест при пациента или предците му не е била отстранена правилно (напълно), или просто е била потисната, това води до фундаментално нарушение на жизнената сила – миазъм.

Книгата е полезна за студентите и за клиничната практика, тъй като дава дълбоко разбиране за миазматичните блокажи по време на лечението. Както казват, добрият учител е като свещ, която изгаря, за да покаже светлината на другите. В случая на д-р Мета това е истина“, казва за книгата д-р Арун Басме, Директор на Медицинския колеж по хомеопатия „Сонаджирао Кширсагар“.

Свързани заглавия:

Д-р Кишор Мета: Хомеопатията е завършена наука със светло бъдеще

„Скритите причини за хроничните болести. Миазмите в хомеопатията“ от д-р Кишор Мета (анотация и откъс)
„Скритите причини за хроничните болести“ от д-р Кишор Мета излиза на български

„Скритите причини за хроничните болести. Миазмите в хомеопатията“ тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …