Начало / България / История за лозя и заговори разказва Ноа Гордън в “Майсторът на вино“

История за лозя и заговори разказва Ноа Гордън в “Майсторът на вино“

История за лозя и заговори разказва Ноа Гордън в романа “Майсторът на вино“. Книгата вече е в книжарниците с марката на издателство „Гурме“. В началото на март щастливец, купил си книгата в книжарници „Хеликон“ пък ще може да спечели в томбола бутилка вино „Torres Coronas Tempranillo”.

Действието в „Майсторът на вино“ се развива в Каталуния през втората половина на ХІХ век с прохождането на големите винопроизводители – историята е обгърната в мантията на вълнуващото и трудно време, в което главният герой Жозеп Алварес трябва да живее. Въпреки че е много млад Жозеп вече познава любовта, политическите интриги и тежкия труд – този опит, заедно с безспорното му призвание да прави добро вино, бележи съдбата му.

След като става неволен участник в политическо покушение, разтърсило и без това разбунената политическа сцена на Испания по време на карлистките войни, Жозеп бяга във Франция и започва работа като лозар. Благодарение на френски винар в Лангедок Жозеп Алварес открива изкуството на виноделието и от този миг нататък тази страст предопределя живота му. Въпреки страха му да не попадне в ръцете на полицията при новината за смъртта на баща си той решава да се върне в родното си село Санта Еулалия. Борейки се със страховете си, със стихиите и с предразсъдъците, той се отдава на едно завладяващо и безкрайно трудно приключение – да направи хубаво вино и да се изгради като достоен човек. Светът на Жозеп е населен от автора с ярки и плътни образи: брат му Донат – работник в Барселона, младата вдовица Маримар и синът й Франсеск, бакалинът с кубински произход Нивалдо и другите местни жители обогатяват и дават живот на увлекателния роман.

Гордън разказва увлекателно за нравите и отношенията на хората в Испания преди близо 150 години, разкрива  традиционните празнични човешки кули – кастели, симпатиите и враждите на едно село в Пенедес. Американският писател е известен с поредицата „Лечителят“ и „Шаман“, превърнали се в международен бестселър. Сред интересите на Гордън са и медицинската история и етика, Инквизицията, еврейската културна история. „Шаман“ е носител на наградата за исторически роман на името на Джеймс Фенимор Купър през 1993 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Йордан Славейков: „Празнично семейство“ ще засити читатели, на които не им е по вкуса захаросаната любов

Талантливият режисьор и писател ни разказва за новата си книга Йордан Славейков вече направи силен …