Начало / Свят / Поредицата “Календарно момиче”e новата “Петдесет нюанса сиво”

Поредицата “Календарно момиче”e новата “Петдесет нюанса сиво”

Нова еротична поредица “разгорещява” списъка на в. USA Today за най-продавани книги. Страстната поредица на Одри Карлан “Календарно момиче” се състои от 12 книги, в които главната героиня се казва Миа Сандърс. Тя започва работа като компаньонка във фирмата Exquisite Escorts, за 100 хиляди долара месечно възнаграждение.

Но нека не съдим момичето, защото си има причина. Целта й е да събере 1 милион долара, за да плати хазартните дългове на баща си и по този начин да спаси живота му и има срок от 1 година, за да го направи. Историята на всяка книга се случва в различен месец и град, с различен “клиент”.

За поредицата Amazon пише: “Внимание! Тази книга е предназначена за читатели над 18 години, заради използваният език и сексуално съдържание.”

Вероятно такъв “език”е това, което привлича вниманието на читателите, , а може също и цената на електронна книга от $2.99.

Коя е всъщност авторката Одри Карлан? Тя е майка от Калифорния.

В сайта си пише, че е “женена за любовта на живота си вече 12 години”. Има и две деца. Тя е автор също и на поредиците “the Falling” и “the Trinity”.

Миналата година Карлан издаде сама поредицата “Календарно момиче”. След това правата за поредицата са купени от Waterhouse Press- малко издателство от Флорида, което издава главно любовни романи.  Waterhouse измисля нови корици на книгите от поредицата, придавайки им по-модерен вид. И в крайна сметка усилията им се оправдават.
“Търсихме някой нов автор. Попаднахме в интернет на поредицата на Орди Карлан и хвърлихме един поглед. Веднага я харесахме.”- казва маркетинговия директор на Waterhouse Шейла Ферешетиан. Издателството пуска 450 000 копия от поредицата, които се изкупуват. Въпреки, че “Календарно момиче” попада в списък с бестселъри, трябва да “извърви” още доста път, за да стигне по продажби поредицата “Петдесет нюанса сиво”, която има 125 млн. продадени копия.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …

2 Коментари

  1. А в книжарници Хеликон ще се продава ли?

  2. А в книжарници Хеликон ще се предлага ли?