Начало / Свят / „На живот и смърт“ от Майкъл Роуботъм – с номинация за наградата „Едгар“

„На живот и смърт“ от Майкъл Роуботъм – с номинация за наградата „Едгар“

Асоциацията на писателите на криминални романи в САЩ обяви номинациите си за награда за най-добри книги на 2015 г. в жанра, носеща името на Едгар Алан По. Това става всяка година в навечерието на рождението на бащата на криминалния роман. 70-та награда „Едгар“ ще бъде връчена на специална церемония в Ню Йорк на 28 април.

Наградата се дава в няколко категории: Най-добър роман, Най-добър роман от американски автор, Най-добър роман с мека корица, Най-добър фактологичен роман, Най-добър биографичен роман, Най-добър разказ, Най-добра детска книга, Най-добра тийн-книга, Най-добра телевизионна екранизация. Присъждат се и няколко специални награди, сред които такава за женски крими роман на името на Мери Хигинс Кларк. Обявено бе, че традиционната награда на името на Елъри Куин за заслуги печели основателят на Международното общество на читатели на кримки Джанет Рудолф. За цялостен принос и майсторство е отличен Уолтър Моузли.

Сред шестте номинирани в най-любопитната категория – за Най-добър роман е и „На живот и смърт“ от Майкъл Роуботъм, която излезе и на български език. Романът ще се бори за приза с „The Strangler Vine“ от М. И Картър, „The Lady From Zagreb“ от Филип Кър, „Let Me Die in His Footsteps“ от Лори Рой, „Canary“ от Дуейн Свержински и „Night Life“ от Дейвид Тейлър.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2811730_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 септември – 24 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Четвърто крило от Ребека Ярос 3. Тътени. …