Начало / Свят / Новото издание на „Моята борба“ вече е бестселър в Германия

Новото издание на „Моята борба“ вече е бестселър в Германия

Новото издание на книгата на Адолф Хитлер „Моята борба“ вече е бестселър в Германия, обяви в. „Гардиън“. Книгата, която от тази година е освободена от авторски права, бе преиздадена в Германия на 8 януари. В новото издание са включени и коментари и анотации от различни учени и историци. То е от над 2000 страници, т.е. над два пъти по-дебело от оригиналния текст, и е на цена 59 евро.

Книгата ще дебютира директно под номер 20 в класацията за най-продавани нехудожествени книги в страната. Издателите й обявиха, че са получили над 15 000 поръчки за труда на Хитлер. Това ги принудило да отпечатат над четири пъти по-голям тираж от планирания от 4000 броя.

„Моята борба“, смятана за нацистки манифест, е публикувана за пръв път в два тома през 1925 и 1926 г. Това е единственият писмен труд на Хитлер, който той създава по време на престоя си в затвора след Бирения пуч. През 30-те години от него са продадени над 12 милиона копия. След Втората световна война авторските права стават собственост на баварското правителство.

Свързани заглавия:

„Моята борба“ на Хитлер ще излезе за пръв път от 70 години в Германия

„Моята борба“ на Адолф Хитлер ще излезе на френски

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

leo-tolstoy-5

Лев Толстой – горчивата равносметка за същността на хората

Класикът мечтае за свят, построен върху етиката Писателят си отива от света ни към края …