Начало / Свят / Новото издание на „Моята борба“ вече е бестселър в Германия

Новото издание на „Моята борба“ вече е бестселър в Германия

Новото издание на книгата на Адолф Хитлер „Моята борба“ вече е бестселър в Германия, обяви в. „Гардиън“. Книгата, която от тази година е освободена от авторски права, бе преиздадена в Германия на 8 януари. В новото издание са включени и коментари и анотации от различни учени и историци. То е от над 2000 страници, т.е. над два пъти по-дебело от оригиналния текст, и е на цена 59 евро.

Книгата ще дебютира директно под номер 20 в класацията за най-продавани нехудожествени книги в страната. Издателите й обявиха, че са получили над 15 000 поръчки за труда на Хитлер. Това ги принудило да отпечатат над четири пъти по-голям тираж от планирания от 4000 броя.

„Моята борба“, смятана за нацистки манифест, е публикувана за пръв път в два тома през 1925 и 1926 г. Това е единственият писмен труд на Хитлер, който той създава по време на престоя си в затвора след Бирения пуч. През 30-те години от него са продадени над 12 милиона копия. След Втората световна война авторските права стават собственост на баварското правителство.

Свързани заглавия:

„Моята борба“ на Хитлер ще излезе за пръв път от 70 години в Германия

„Моята борба“ на Адолф Хитлер ще излезе на френски

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

9781635574104

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (12 февруари – 18 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Дом на пламъци и сенки, Кн. 3 Лунатион“ от Сара Дж. Маас …