Начало / България / Третият роман на Балдачи за военното ченге Джон Пулър излиза у нас

Третият роман на Балдачи за военното ченге Джон Пулър излиза у нас

Третият роман на Балдачи за военното ченге Джон Пулър излиза у нас на 14 януари, обявиха от издателство „Обсидиан“. Романът е озаглавен „Бягството“ и следва излезлите преди това „Ден нула“ и „Забравените“.

Героите Робърт и Джон са двама братя, израснали в американските армейски бази, където е служил баща им, генерал Пулър. Днес Джон е военен следовател и доста си прилича с любимия герой на Лий Чайлд Джак Ричър, а брат му е затворник с доживотна присъда.  Блестящата кариера на Робърт в разузнаването на САЩ прекъсва внезапно поради обвинение в държавна измяна.

Федералният военен затвор в Канзас е строго охраняван. Никой не е правил опит за бягство от него, защото това е невъзможно. Но невъзможното се случва. Робърт изчезва, а в килията му намират труп на мъж, когото не могат да идентифицират. Сега бившият експерт по киберсигурност е най-издирваният престъпник в страната.

Джон Пулър получава задачата да открие Робърт, защото знае как мисли и действа той. Военният полицай е безкомпромисен и няма да прояви пристрастие. Но правителството се съмнява в това и възлага на агент Вероника Нокс да работи с него. В хода на разследването умират много хора, свързани с Робърт. Изключителните умения на Джон като следовател и боец, изглежда, няма да са достатъчни, за да се пребори с шпионите и враговете на страната си.

Свързани заглавия

Дейвид Балдачи препоръчва: 5 есенни предложения от писателя

До дни излиза „Мишената“ от Дейвид Балдачи

Дейвид Балдачи ще финансира нова литературна награда от Къща-музей „Марк Твен“

Дейвид Балдачи представи нова книга с Джон Пулър

Дейвид Балдачи към феновете на „Четящият човек“: Продължавайте да „ядете“ книгите

Балдачи продължава поредицата за Уил Роби с „The Target“

Дейвид Балдачи: Много обичам да чета от малък, затова съм писател днес

Книги от Дейвид Балдачи тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …