Начало / Читатели / „Първият милион” събра солидна публика

„Първият милион” събра солидна публика

Книгата на Крум Благов изследва произхода на парите на героите на прехода

Александър Томов – бивш политик и вицепремиер, Младен Червеняков – бивш министър на правосъдието и партиен функционер, Огнян Герджиков – юрист и председател на 39-ото Народно събрание , Соломон Паси – бивш външен министър, Петко Симеонов – съучредител на СДС, Димитър Иванов – последният шеф на Шести отдел в Шесто управление на Държавна сигурност, Румен Ралчев – рицар тамплиер, Велик приор на Велик приорат България, Янаки Стоилов – един от авторите на новата Конституция, и още много личности, известни от първите страници на вестниците, дойдоха на премиерата на книгата на Крум Благов „Първият милион”, която се състоя в столичната книжарница „Хеликон-България”. Събитието беше уважено и от журналисти колеги на Благов – Петър Волгин, Тодор Токин, Георги Недев, Жельо Желев, Люсиена Крумова и много други.

„Първият милион” е документално разследване за произхода на парите на десет от най-богатите българи: Валентин Моллов, Васил Божков, Георги Гергов, Димитър Барбуков, Добромир Гущеров, Иво Недялков, Илия Павлов, Николай Банев, Славчо Христов и Христо Ковачки.

„Явно са дошли хора, които не са крали. Завиждам на Крум Благов за тази книга. С нея той измива лицето на днешната българска журналистика. Много смелост и такт. Запазил е обективния тон. Това е задкулисната история на прехода, анализи, които не сме срещали. Това е обективна дисекция на прехода. Ролята на комсомола е разказана за първи път. Гарантирам, че всичко в тази книга е истина. Тя е написана лаконично, стилно. Това е книга за четене и малко може да се говори за нея. Ще има и втори том”, заяви Румен Леонидов при представянето на „Първият милион”.

Крум Благов отказа да говори за книгата си, защото все още не е прочетена, но препоръча четивата за Стив Джобс, в които ясно е описан икономическият просперитет на наскоро починалия съсобственик на „Епъл”. Авторът даде ясно да се разбере, че информацията в „Първият милион” е проверена и че се е облегнал и на разследванията на Кънчо Кожухаров и Христо Христов.

„Кога Благов ще напише „Първият милиард”, възкликна в края на премиерата Младен Червеняков.

Свързани заглавия

Крум Благов пусна книга за произхода на парите на богатите българи

„Първият милион“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3163

Французите събират пари за ръкопис на маркиз Дьо Сад

„120-те дни на Содом” е писан в Бастилията Писател и политик, аристократът се противопоставя на …