Начало / Читатели / „Първият милион” събра солидна публика

„Първият милион” събра солидна публика

Книгата на Крум Благов изследва произхода на парите на героите на прехода

Александър Томов – бивш политик и вицепремиер, Младен Червеняков – бивш министър на правосъдието и партиен функционер, Огнян Герджиков – юрист и председател на 39-ото Народно събрание , Соломон Паси – бивш външен министър, Петко Симеонов – съучредител на СДС, Димитър Иванов – последният шеф на Шести отдел в Шесто управление на Държавна сигурност, Румен Ралчев – рицар тамплиер, Велик приор на Велик приорат България, Янаки Стоилов – един от авторите на новата Конституция, и още много личности, известни от първите страници на вестниците, дойдоха на премиерата на книгата на Крум Благов „Първият милион”, която се състоя в столичната книжарница „Хеликон-България”. Събитието беше уважено и от журналисти колеги на Благов – Петър Волгин, Тодор Токин, Георги Недев, Жельо Желев, Люсиена Крумова и много други.

„Първият милион” е документално разследване за произхода на парите на десет от най-богатите българи: Валентин Моллов, Васил Божков, Георги Гергов, Димитър Барбуков, Добромир Гущеров, Иво Недялков, Илия Павлов, Николай Банев, Славчо Христов и Христо Ковачки.

„Явно са дошли хора, които не са крали. Завиждам на Крум Благов за тази книга. С нея той измива лицето на днешната българска журналистика. Много смелост и такт. Запазил е обективния тон. Това е задкулисната история на прехода, анализи, които не сме срещали. Това е обективна дисекция на прехода. Ролята на комсомола е разказана за първи път. Гарантирам, че всичко в тази книга е истина. Тя е написана лаконично, стилно. Това е книга за четене и малко може да се говори за нея. Ще има и втори том”, заяви Румен Леонидов при представянето на „Първият милион”.

Крум Благов отказа да говори за книгата си, защото все още не е прочетена, но препоръча четивата за Стив Джобс, в които ясно е описан икономическият просперитет на наскоро починалия съсобственик на „Епъл”. Авторът даде ясно да се разбере, че информацията в „Първият милион” е проверена и че се е облегнал и на разследванията на Кънчо Кожухаров и Христо Христов.

„Кога Благов ще напише „Първият милиард”, възкликна в края на премиерата Младен Червеняков.

Свързани заглавия

Крум Благов пусна книга за произхода на парите на богатите българи

„Първият милион“ тук

Прочетете още

215173_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (13 януари – 19 януари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Живот в скалите от Мария Лалева /67-и път в класацията/ 2. Шпионката …