Начало / Свят / В Швеция се появи нов хит от Юнас Юнасон, очакваме го у нас

В Швеция се появи нов хит от Юнас Юнасон, очакваме го у нас

Третият роман на Юнас Юнасон „Хитман Андерс и смисълът на цялата работа” се превърна в незабавен хит в Швеция. Книгата се очаква с нетърпение и от читателите в цял свят, изкупили до този момент над 13 милиона екземпляра от първите му две произведения. Това съобщиха българските издатели на шведа – ИК „Колибри“, които обявиха, че вече се работи по издаването на романа и на български език.

Издателските права вече са продадени на 24 страни, предстои сключването на още договори през 2016-а година.  Правата за телевизионен сериал са продадени на FLX и Феликс Хернгрен, режисьора на „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна”. Лентата  постигна изключителен международен успех и бе номинирана за „Оскар” 2016 в категория „Грим и прически”. Филмовите права за втория роман на Юнасон – „Неграмотното момиче, което можеше да смята”, бяха продадени на „Паломар Пикчърс” и на базирания в Холивуд исландски продуцент Джони Сайватсън (изпълнителен продуцент на „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна”). В момента тече работата по проекта за екранизация.

Динамичен и дяволски забавен, романът вплита множество теми и мотиви: изопачените тълкувания на библейските норми, последиците от фанатизма, медиите като ловец на сензации, предприемаческият дух и вцепеняващата човешка глупост – и в основата на всичко това стои крехката надежда, че никога не е късно да започнеш отново, да получиш втори, а защо не и трети шанс.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …