Начало / Класации / Излезе изследване на организираната престъпност

Излезе изследване на организираната престъпност

Книгата на Ива Пушкарова ще бъде представена в „Хеликон-Витоша”

Монографията „Форми на организирана престъпна дейност по Наказателния кодекс на Република България“ на Ива Пушкарова ще бъде официално представена на 7 ноември, понеделник, от 18 ч в столичната книжарница „Хеликон-Витоша” . Книгата излиза с щемпела на УИ „Св. Климент Охридски”.

„Дисертацията на Ива Пушкарова е първото в българската наказателноправна теория цялостно и системно изследване на организираната престъпна дейност със значителни приноси“, е оценката на проф. Румен Марков – преподавател по наказателно право и ректор на Академията на МВР.

Д-р Ива Пушкарова преподава наказателно и международно наказателно право в СУ „СВ. Климент Охридски“ и наказателно право в Академията на МВР. Автор е на монографии и публикации в областта на организираната престъпна дейност, трафика на хора, сексуалната експлоатация, непълнолетната престъпност, дискриминацията, криминогенните и виктимогенните рискови фактори при децата и др.

Ръководител, експерт и автор на многобройни изследователски и институционални проекти, насочени към развитието на правосъдието и съдебната реформа в България, Русия, Македония и Хърватия, укрепване на съдебната защита на правата на човека и повишаване на професионалната квалификация на юридическите професии.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault

Дейвид Балдачи: „Ако не искаш да рискуваш, тогава най-вероятно не си избрал вярната професия.“

Докато Дейвид Балдачи обикаля Америка, за да представя последната си книга, има нощи, в които …